Khamis, 15 September 2011

KISAH KITA..BUKAN KISAH DONGENG SAJA

Lagu ni ditujukan khas buat seorang insan 
insan yang namanya terletak teratas dalam diari kehidupan
insan yang menghadiahkan kebahgiaan, kegembiraan, kedukaan, 
insan yang membuat senyum menghias bibir ini, 
yang membuat air mata menemani mata ini..

insan yang mematangkan kehidupan ini sebagai seorang wanita
semoga dia memahami bait demi bait lirik lagu ini


Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah dari diri ini

Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

Belum pernah ku merasakan
Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini

Sanubariku memerlukan
Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

nota kaki:
Mungkin cinta sebegitu memang kisah dongeng sajer.............
Susah nak cari cinta sejati kat dunia sekarang ni, 
* Masih ingatkah janji susah senang jatuh bangun bersama kita dulu???????
Saat susahnya awak, saat senangnya awak, saat sihatnya awak, saat sakitnya awak
saat sukanya awak, saat deritanya awak....saya setia disisi, kanda....

13 ulasan:

Salina@IbuAqil berkata...

Mama!! Nape ni?! Miss u mak besan & anak nantu ku.. ;) Moga sihat sukses selalu eily..

eima berkata...

luahan hati ke ni dear....

mama rifQy berkata...

nape ni eily..romantik semacam je

mama rifQy berkata...

nape ni eily..romantik semacam je

KhaiRin berkata...

menjiwang di pagi hari??

MRS. K berkata...

i pon sukeerrr lagu ni!

r u ok dear?

Arizakiah berkata...

Lagu sape ni????
Puitis jugak liriknya....

amirah berkata...

kenapa ni eily? moga eily sihat2 dan ceria2 selalu ye..

eB ezrin berkata...

bagi eB walopn cinta tuh utuh & teguh tapi kalo dh asyik ader yg suker menghasut.. lama2 lemau jugak... mmmg sedih

cik Jue Aka Ibu Farisyah berkata...

eily..miss u ..sangat sedih2 tau...walaupun apapun terjadi jue doakan eily tabah kerana apa yang terjadi pasti ada hikmahnya....
tabahkan dirimu wahai sahabatku...

mamaijat berkata...

...mamaijat pun suke lagu ni...penuh maksud tersurat & tersurat....
teringat pada kasih sayang yang penuh setia..namun telah dikhianti walau dah berusia lebih 20 tahun...
kini...kasih yang telah kulukai 30 tahun lalu pula menagih semula....ku serahkan segalanya pada mu tuhan...
dan apakah semuanya juga kisah dongeng saja...

Amy Syaquena berkata...

asal nie dear..

Note: maaf lambat reply mesej di fb , amy baru balik dari out station..berkenaan dengan hp tue nanti amy roger ye sebab x dapat pricelist baru lagi

wan nurul hezrina berkata...

banyak tgk entry eily mcm sedey jerk.harap eily tak ape2 n sabar hadapi dugaan n ujian..k.