Isnin, 30 Januari 2012

ULAT DALAM COKLAT

Cerita ni dah agak basi sebenarnya
sebasi coklat yg ada dalam gambar tu..hehe
tapi yg penting ni cerita benar..
bukan copy paste nih..hahahha

Kisah akhir tahun lepas...(2011)
Budak2 Tahun 6 nak buat jamuan akhir tahun..
Masa tu last day sekolah asenya...
semua budak darjah 6 dan semua cikgu dapat 1 sorang coklat ni
termasuk ler den dapat 1....

Time dapat tu, terus ler letak dalam henbeg,
kengkonon nak simpan kat Dhiya.



Ni ler ghupenya coklat tu..
Beli kat Pasaraya Cowboy tutt..tuttt..
(takut kena saman ler plak..hahahha)


Sambung cerita ek....
Beberapa minit selepas pengagihan coklat berlaku..
beberapa minit sebelum majlis makan2 bermula..
ada sorang budak yg sedikit gelojoh x tahan sabar..
(sebab dia dah bukak dgn niat nak makan coklat tu)
dtg pejabat dengan termengah2, bagitau dalam coklat tu ada makhluk

whattttt????????
So memula ingatkan coklat budak tu jer ada makhluk Allah tu..
Untuk mengelakkan tragedi x diingini berlaku, semua coklat terbabit
dirampas semula..(wah ganas punyer ayat)
satu persatu dibuka...dan nak tangok x hasilnya??????









U olll beranii ker nak tengok??????????










Tengok dia punyer xpired ler dulu ek????
Lambat ag tu...tahun ni pun x boleh makan ag kan???? hahaha
Bukan aper, ada ler cikgu cikgi yg nak salahkan sesaper yg beli tu
kot2 x tengok xpired date..beselerrrrrr
tapi hakikatnya bukan salah si pembeli hokehhhhh!!!!!

31.12.2012...
Lambat ag kan xpired..Halal pun ada..
Kalau ikutkan memang selamat ler untuk makan...




Jom tengok coklat......



















Nampak X? Nampak X?
boleh dikatakan semuanya ada makhluk ni tau...



So pasni agak2 ada x yg x lalu makan coklat?????

Mesti ada yg berkata2...mama dengan berani expose nama company tu..
Sebenarnya, berita pasal ni dah masuk surat Khabar Sinar Harian edisi pahang.
Then pihak sekolah dah report kat Pejabat Pelajaran, Pejabat Kesihatan
dah hantar emel kat company tu...
Tapikan agak confius, company tu xder tulis no phone
kami try nak hubungi mereka....

Huhuhu...so kengkawan, 
pasni berhati2 time nak makan coklat..
time nak bagi anak tu, telek2 ler skit ek...
budak2 ni bukan tau aper, nampak coklat terus ngap..


Nota kaki:
Teruk betullll....pagi2 lagi buat cerita gini..kan?kan?kan?
Terima kasih kepada budak yg sedikit gelojoh itu..(nama dirahsiakan) hahah
beliau telah menjadi superhero kerana menyelematkan 
semua guru, murid dan kakitangan SKJR..hahahha

11 ulasan:

MRS. K berkata...

hahaha.. bagus budak tu.. tapi tak penah dengo pon nama company tu yang? apsal tak beli cadbury ker...

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

Alamak,bila nampak ulat lam coklat tu mmg serik lak nk beli coklat :D

cik Jue Aka Ibu Farisyah berkata...

alahai...tetiba rasa takut nak makan coklat...

MrS. F!zA berkata...

erk..bahaya ni eli..lps ni kena check betul2 sblm ngap kan..mna nk sgka epired date lmbt lg tp dah berulat..

wan nurul hezrina berkata...

pasaraya cowboy kat melaka ek?huhu..mmg kalau kat melaka tuh berhabuk habuk barang2..alamak aii sib lah tak makan=)

::NureeN:: berkata...

mak aii... terbentang2... nureen mmg susah nk beli coklat2 gini melainkan cadbury.. sbb asben marah katanya x sedap hehee... tp kalu dh jd gini risau plak x kira la apa brand pon kan

Damia Aleesya & Damia Ayunie berkata...

dah banyak kali dgr dalam coklat ada ulat...so next time kena lebih hati2 lah kan...walaupun expired dated kata lambat lagi...

pernah jumpa ulat dalam milo pack..huhu

Salina@IbuAqil berkata...

Ayarkkkk!!
Uwekkkkkkk!!

...sWeeT uMi... berkata...

euwwwww...geli plak tgk ulat tu...sib baik budak tu tak sempat telan kalu tak memang merasa la coklat ulat tu ekekekee...

wan nurul hezrina berkata...

eh rasanya dah komen semalam..ermm takutlah tgk ulat2nie.maybe coklat mmg dah lama kot

~aYu~ berkata...

aduyai.. sy dahla penggemar coklat.. geli lak pasni nak bukak balut coklat.. geli pd benda camtu-camtu la. leh saman tu..