Khamis, 16 Februari 2012

RUMAHKU KEBUNKU

Masa duk subang Jaya dulu.....
Kalau musim buah tu kena tunggu ler mak datang bawak buah
xpun kalau nak makan sangat kena ler beli kan???

tapi sejak duk kat area x berapa nak bandar ni..best sangat tau
Kalau time musim buah tu, bukak pintu umah jer buah..
Betullll, x tipu ni, kalau x caya...cer tengok....

Rambutan berjuntai2 kat pintu depan umah..
pagi2 time turun nak g kerja, petik 2,3 biji wat bekfes..hahaha


Yg x tercapai dek tangan tu lagi ler banyak kan?? hehe
Geram jer tengok. tiap kali balik kerja
baju kerja pun x tanggal ag, cari galah..hehehe
Nikmat betullllll 

Kat depan pintu ag..hehe

Hasil rembatan...dengan baju kurung terkinja2 mengait rambutan
hahaha..u oll paham terkinja2???/

Xceli banyak ag pokok buah-buahan ada..pokok manggis, duku
pulasan pun ada..(jgn x tau, mama pun baru 1st time tgk pokok pulasan)
sekarang ni nak makan pulasan x perlu susah2, depan umah jer...

Nnti bila mereka2 ni berbuah dan ranum, baru nak amik gambor..hahaha


Nota Kaki:
Alhamdulillah...rezeki Allah tu ada kat maner2? 
Setiap dugaan tu mesti ada ganjaran dan hikmahnya asalkan kita sabar.

10 ulasan:

MRS. K berkata...

wah.. syiokk eh dok sana?

Nad @ MamaZakwan berkata...

sonoknye....
dok area kampung, gitu la..
serai, daun kunyit sume blkg umah
kalu kat bandar, 3btg serai @ seikat daun kunyit dh 50sen, huhu! sume kene duit

Afida berkata...

wahhhh best sangat mcm nie :)))

kasihibu berkata...

wah..sedap tu rambutan kuning tp
di sini dah habis musim lah buah buahan ni

Salina@IbuAqil berkata...

Best tu mak besan..
Hari2 bleh makan rambutan.. ;)

ADEEYA berkata...

Best2 heee suka rambutan ni. Kalau balik kampung mesti makan atas pokok :D heee

amirah berkata...

eee...best nya cenggitu..bleh main tarik2 je kan..huhu

Masya berkata...

rambutan kuning ssh nak jumpe skrg.. kami klu nak makan pun tunggu rumah mertua berbuah.. klu x.. mmg x merasalah...

kayyana berkata...

eh sekarang ni dok mne?? owh dah pindah rumah eyh..

mama rifQy berkata...

besnye eli!! ade buah2..xyah beli..leh makan dengan berianyaaa!!!