Isnin, 6 Februari 2012

SMS FROM NESTLE

Dhiya minum susu formula start umur 2 1/2 tahun
sampai ler sekarang..so dah hampir 2 thun ler kan??
tapinya dalam masa 2 thun 2, dah braper kali tukar susu
Pelik betul, ntah aper ler nasibnya sampai jadi sebegini.

Bukan sebab ada alahan ker aper ker..
tapinya susu tu sendiri yg bagi masalah kat mama nih
dhiya tu punyer ler choosy bab susu ni,
nak buleh stop susu badan ganti ngn susu formula tu pun
punyer ler payah yg amat...

http://violetgloves.blogspot.com/2010/02/dhiya-minum-susu.html
ni entry memula mama citer tentang percubaan bagi Dhiya susu formula
tapinya kejap jer menjadi tu pastu masalah demi masalah bermula
http://violetgloves.blogspot.com/2010/04/botol-nya-susunya.html
http://violetgloves.blogspot.com/2010/10/mama-ada-masalah-baru-harap-u-oll-dapat.
http://violetgloves.blogspot.com/2010/11/pengaruh-sheila-majid.html

cerita demi cerita...akhirnya Dhiya stick ngan nespray tu
sampai ler sekarang..tapi itu bukan pengakhir masalah
ada 1 ag masalah timbul plak...

beberapa minggu lepas, mama dapat sms dari NESTLE
"Susu Nespray membesar akan ditamatkan penegeluaran"
Hadooooooooooooo....mama pening tau, bermula plak sesi pick n try
bukan senang tau....first pilihan mama...


Kenapa mama terus pilih susu nih???
Sebab susu ni tengah hot, kerap sangat keluar iklan..
So mama cuma berharap, Dhiya terpengaruh ngan iklan tu.
Senoga taktik mama tu berjaya

Setakat ni Dhiya minum....tapi mama x bleh trus menarik napas lega
Takut masalah lama berulang lagi..try 2,3x pastu xnak.

Harap2nya kali ni masalah ni x serius..
Mama nak Dhiya minum susu terus menerus sampai besar
jadikan susu amalan, x nak stop.
lagipun sekang dhiya minum susu dalam training cup
memang dah x minum dengan botol susu, x der aper nak isau.




Nota kaki:
Anak-anak sekarang ni pandai sangat memilih kan?
Bila banyak sangat pilihan macam tu ler jadinya, parent pun pening

5 ulasan:

Lelord berkata...

hhehehhee najlaa minum susu kotak je skang, last year minum Nido..kalau ikut design tin mcm nespray adalah beberapa bulan je najlaa dh xmo minum susu tu. start balik raya aritu la minum susu kotak seminggu 4 kotak beso. skang minum pakai cawan je

KhaiRin : anies berkata...

kena sedia kn stok tu...

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ berkata...

cuba susu enfakid, balqis minum ok je, amik peris original, balqis dari tecik tukar la susu ape pun tak de masalah....hope ada jalan penyelesaian...now balqis dah besaq dia kurang susu...

wan nurul hezrina berkata...

mcm bagus jerkan dugro sayuran tuh?nak try jugak bg merah minum

Masya berkata...

anak saya pun minum susu ni sekarang... sedap katanya rasa macam yoguart.. tp tulah sehari mau 4 botol dia minum haru... huhuhuhu