Isnin, 26 April 2010

HATI-HATI SHOPPING DI GIANT

Kalau anda seorang pelanggan setia Giant, anda perlu berhati-hati dengan situasi ini:

Malam tu mama surf internet tentang promosi barang2 di Giant, and mama tertarik dengan promo ni. 

So semalam dgn bersemangatnya mama mengajak papa ke giant, kebetulan memang dua2 barang ni hampir habis kat rumah.Rezeki mama, stok masih ada so, mama pun amik 1. Sebelum tuh, mama tgk harga kat gondola RM19.89..(aik, murah 10sen dari iklan)..hepi a..Masa scan, harga yg keluar ialah RM24.99...APA? Papa dah naik angin, kenapa mahal lak?...Selepas mama bagitau harga dalam intenet ialah RM19.99 dan kat gondola RM19.89, so cashier g check kat gondola tuh..memang RM19.89..seb baik bagi harga tu, kalau x mau x ngamuk papa tuh..banyak sangat bezanya.

Papa naik angin sangat sebab bukan first time menda ni berlaku pada kami. Papa pernah beli Gillette Foaming Gel yg tertera harga RM4.99 tapi bila kami check resit, harganya ialah RM5.89. Dah RM1 Giant dapat untung free. Bayangkan kalau ada 10 orang beli yg sama dalam sari, bereapakah keuntungan gelap yg Giant dapat dalam sebulan untuk semua pasaraya yg ada di Malaysia? HUH..X PATUT.. 

Pastu mama pernah bli satu pants. Longgok jer dalam promo bin tuh...Harga yg dia tulis from RM9.90-RM12.90..tapi bila dalam resit RM14.90..masa tuh papa ngamuk sakan kat Giant tuh. Papa wat report kat pengurusan coz this is not the first time..HUH. At last mama x bli pun pants tuh.

Ada ag satu kes, mama tengok iklan dalam paper, pampers Dhiya (HUGGIES) murah. Iklan tuh tulis for all sz, tapi bila pergi semua size M jer, size lain langsung xder..

Kesimpulannya kami rasa amat tertipu dengan Giant..sebab dah banyak kali jadi gini.. 

Nota kaki:    Nasihat mama, check lah resit anda bila dah bayar, and make sure anda catat harga yg anda lihat...supaya plan kita untuk berjimat berjaya...

5 ulasan:

nurulazham berkata...

ye betul!nurul pon kalau beli kat carrefour, mesti nak check harga dulu b4 pegi kaunter bayaran...

:-) berkata...

hi dear..sis pernah experienced this situation few times at tesco :(

MysDear berkata...

patut lah ada ari tu tgk ade satu pasangan suami isteri tu bising2 kat kaunter...pasal nie laa..adehh..selalu mmg x check pun :(

BIONIC WOMEN berkata...

Nurul: dengan cara tuh kita leh jimat dan tidak ditipu..kan?

MysDear:ntah2 kitaorng lakibini yg bising2 tuh...HUHU.Lepas ni kena check tau..kadang2 bezanya sampai 2-3 hinggit..

MysDear berkata...

hehehe..xde laa..laki bini tu pasangan cina.Ingat diorg cerewet ke ape..cuma rasa terkilan sgt b4 nie mmg beli susu kt tesco tu..beli sampai 6 bungkus utk buat stok time harga susu tu offer murah dan tak nah check pun resit lepas buat pembayran..alahai rugi2!