Selasa, 20 April 2010

MASUK KANDANG KAMBING MENGEMBEK..

Siapa yang kena mengembekk tuh? HEHEHE. Sebenarnya entry ni adalah cerita mama yang masuk bakul angkat sendiri. HAHA. Layan jelah ek Mama terasa hebat skit sebenarnya...(betul ke skit jer?)
Nak cerita pasal nasi kerabu sebenarnya. Mama dah semakin terer wat nasi kerabu tau..(Laaa...tu je ker?)..Terasa berlagak jugaklah bila papa kata nasi kerabu mama boleh bagi 9 markah out of 10. Tokma pun kata dah boleh jadi pure kelantanis. So mana2 wanita kelantan yang x pandai wat nasi kerabu kena bagi tabik hormat kat mama...HAHAHA..(berlagak tahap gaban)

 Ni dia nasi kerabu yg mama buat 2 minggu lepas...siap ada ikan celup tepung telur masin..sebelum ni mama dah try wat nasi biru.jadi jugak..hehe
 Solok lada pun ada....resepi sendiri


Inilah rupa hidangan bekfasthari minggu kami...Fuhhh....kekenyangan semuanya..

Nota kaki: Teringat nasi kerabu biru kat kedai Dewan....(Ketereh Kelantan)

4 ulasan:

MysDear berkata...

saya penggemar nasi kerabu..tp mmg x reti nk buat..hehe..Tahniah ye.

bionic women berkata...

time kasih..ni pun dah beberapa kali try barulah dapat 9markah..hehe.
tiap kali blik umah mertua kat kelantan memang x lepas pluang bli ns kerabu..sedap..

MysDear berkata...

sama-sama..nanti bolehlah share resepi kat sini..tak pe..janji try buat.nasi dagang pun sedap jugak kan..hehehe..

bionic women berkata...

nasi dagang x pandai lagi setakat ni.lagipun jarang buat sebab mother in law xleh makan pulut sangat...ada kencing manis, darah tinggi, kolestrol