Mama pernah terbaca dalam sebuah buku masakan,.
.kalau nak ag sedap kuah asam pedas tu kena tambah skit gula...betul ker?
Sebab sebelum ni kalu wat asam pedas mama x guna gula pun.
Bagi mama, semakin masam dan pedas semakin ler terangkat.
Tengahari ni mama wat asam pedas ikan pari...
try gunalah petua Chef ape ntah, x ingat namanya...
Rasanya? Ok ler..not bad. Papa n tokma tentu ler suka.
mereka ni orang kelantan, gula kan sebahagian dari kehidupan mereka..hehe..
lepas kawin ngan mama jer papa tu pandai makan pedas2,
semua kandungan gula mama kurangkan..
haaa...terliur x asam pedas ni?
Bendi jer xder, x ingat nak bli tadi..
tapi kengkawan nak tau..mama x makan pari..huhu
Pastu mama wat sotong celup tepung ..ni kes terliur baca blog mamalyna hari tu
kalau nak tau camner uper hidangan wat mama terliur tu..KLIK SINI
Sotong kat kedai tadi kecik2 jer..pastu xleh goreng garing3 sangat
keras kang tokma x lut..HEHE
Yg dalam gambar mamalyna tu mengiurkan sungguh...
Tiada ulasan:
Catat Ulasan