Khamis, 3 Jun 2010

CERITA SEBALIK TINGKAP INI

Fokus pada tingkap yg terbuka itu ye...

Tiap2 hari bila mama buka tingkap bilik mama. mesti terpandang kat tingkap ni, time keluar siram pokok bunga kat koridor pun mesti mata ni gatal nak toleh kat tingkap ni. Nak tau ape menariknya tingkap ni?
Tingkap ni la, peristiwa ngeri budak 9 bulan jatuh aritu.(Klik sini..utk ceritanya)
Mama masih seram sejuk tengok tingkap tu. Masih sangsi berfikir macamaner lah budak tu boleh jatuh, macam x logik boleh panjat sedangkan budak tu baru boleh merangkak.
Ok...aper yg mama nak citer arini ialah.......sejak dari hari kejadian hingga ke pagi tadi (yg terakhir mama tgk tingkap tu  masa bukak tingkap bilik mama ni)..tingkap ini masih terbuka macam dalam gambar tu.
Ya Allah, x serik ker parent budak tu? Memangla cuaca sekarang panas...tapi kalau mama la di tempat dowang, mesti mama fobia giler tengok tingkap terbuka.HUHU. Mesti mama xleh tido terbayang anak jatuh dari tingkap tu. Mesti semua tingkap rumah mama kunci. Kalau panas belilah stand fan, sekarang dah ada yg murah..
Jangan terjadinya kelalaian kali-2 cukup ler..sebabnya dengar cerita ibu baby malang tu ngandung agi..

*
*
*
*

Stop citer tentang tu, kang ada plak yg x puas ati bila mama komen gitu..
ni nak update tentang UKJK mama semalam. Hari ini badan mama cukup sakit sekali. Ase nak krem semua sendi2. Dah la semalam pihak yg berwajib itu tidak buat sesi streching dulu sebelum buat aktiviti2 itu...nak tahu result mama?

  • bangkit tubi...........(ada 5 stage semuanya, mama boleh buat sampai stage 3 jer)
  • tekan tubi..............(mama leh buat 15 jer, tapi x puas ati ler ngan sistem kiraan dowang)
  • jangkauan melunjur....(mama dapat buat sampai 127cm jer)
  • lari ulang alik 10 meter...(13.18 saat)
  • lompat jauh berdiri........(156cm, tanpa jatuh ok..mama x sangka leh mendarat dgn baik)
  • lari 2.4 km-pilihan di padang atau trek.,,,(syaratnya kena kurang dari 15 minit..mama leh buat 14.34minit, tu pun mama berjalan jer dah last2 tu..ase nak pengsan sangat)
  • BMI : 23.047
  • berat 59kg...dah kurus ler mama           tinggi:160cm
  • Ujian anxiety: ringan
  • ujian kemurungan: sederhana
  • ujian stress: sederhana         
   
Secara keseluruhannya, mama pun xtau..hehe tapi sesi temuduga selepas tu berjalan lancar walaupun mama amat penat setelah berhempas pulas berlari. Yang selebihnya, rezeki dari Allah. Kalau dapat, Alhamdulillah, kalau x dapat kena cuba yg lain plak..




Nota kaki:
*sungguh sakit badan ini..huhu
*Doakan mama ye kengkawan...

5 ulasan:

Wansteddy Tales berkata...

eily, kalau sayapun tobat tak bukak tingkap tu gamaknya. nk masuk bilik tu pn fobia semestinya. harap2lah baby tu tak terlalu terseksa ketika hadapi kematiannya. sedih kenangkan baby tu :(

BIONIC WOMEN berkata...

wan: saya amt x puas hati tiap kali malam2 tgk tingkap tu luas x tertutup...bg saya seolah parent baby tu xder perasaan..pernah tanya husband..kalau u,sanggup x buka tingkap tu..husband kata dia akn bli padlock trus..hehe
dengar cerita, baby tu masih hidup dalam longkang tu tapi meninggal odw nak g hosp..then memang xder darah but dalaman banyak hancur..huhu seramnya

Wansteddy Tales berkata...

ya allah! kesiannya.... saya rasa kalau jd kat saya meraung kat situ jugak sbb cuai! myb ibu bapa ni cekal hatinya wallahualam. moga2 jd peringatan utk dorg di masa depan ><

Ju@Lucky^Mummy berkata...

isk.. takut.. kalau saya la.. fobia gila.. & wajib saya pindah ..

b.O.n.d.a berkata...

isyk..tak ambik iktibar sungguh la parents itu..sangat ngeri Ok kalO skali da terjadi kat kita..huhuhu


eily, wawawa..sungguh dasat kamu ya..tak terjangkau dek badanku kalO kena wat bangkit tubi tu..nak nak jangkau lunjur tu.. =p