Rabu, 23 Jun 2010

WORLD CUP 2010 vs PLASMATV

Piala dunia 2010 dah nak masuk pusingan kedua....grouping dah nak abis dah tapi satu entry pun mama x pernah wat tentang game world cup ni kan? Ase len macam lak, sebab papa tu kaki bola...

Nak tau nape mama x pernah wat entry? 
Sebab setakat ni mama x pernah ada peluang pun nak tengok...papa pun...sian sangat kat papa, dia teramat frust tau. Setakat ni hanya game kul 2 pagi jer dia bleh layan..
4 tahun lepas hari2 papa ajak mama kuar layan world cup. Tahun ni nak layan kat rumah jer xleh.
Papa plak, mama suh layan kat kedai, x mau..x best mama x temankan. Macamaner nak teman sayang oiii...

Tau x kenapa keadaan jadi gitu? 
Sebabnya kami ada anak bernama Dhiya Khairina yg x pandai tido awal dan asyik konker tv...
Amatlah sadis. Dhiya hanya akan tido selepas 12 tengahmalam dan sepanjang hari tu, tv hanya menyiarkan rancangan kartun. Sampaikan tokma pun terpaksa layan kartun.

Papa dah agak geram tu..tiap2 hari kuar dari mulut nak bli TV satu ag. Mama plak mengalu2kan niat papa tu..hehe. Kalau x mengenangkan raya dah x lama lagi..harus kami ke kedai Sen Heng berhampiran...
Dapat TV plasma 42" tu. memang layan ler....aritu papa siap amik catalog sony....
kembang kecut perut mama, xkan tengok sajer papa?... :)
Kita beli tv baru, tv buruk kita tu, letak dalam bilik Dhiya, biar dia layan kartun sengsorang...

Panasonic 42"
(puas hati wei...tengok bola. Memang lama dah mama idamkan)

Pastu tempek kat dinding camni

(Papa salu kata, jgn nak berangan sangat ler, ni umah kajaan..tunggu umah kita sendiri dulu
Huhuhu..bila tu, papa? )



Nota kaki:
Memang kalau World cup jer...kedai2 elektrik kempen TV plasma habis-habisan...

4 ulasan:

Monahiryanti berkata...

betul.. sama laa mcm laki aku elly oii.. sampai dgn kita2 skali tido kul 4 pg meneman dia nengok bola.. nasib baik 4 tahun skali..

Momma Mia berkata...

hihi fham sangat ler perangai Dhiya tuh... sbb boleh geng dgn Damia. Tapi skrang mia panjang akal. tak dpt TV (sbb atuk kongker) dia amik lappy momma layan movie plak..

wah dapat plasma TV amatler sronok tu Eily...

nabilah_2908 berkata...

hehehe...kesian papa..frust jer...

betul la tu..kena cepat2 beli tv baru.. :)

thnks cz sudi follow APA KATA HATI..keep in touch ya.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
POP OUT ADS

Abe Gaban berkata...

beli,jgn x beli
beli,jgn x beli
bila lagi
bila lagi
dah papa nak
dah mama nak
dah sama sama nak
layan jek
hehe.