Isnin, 28 Jun 2010

JERMAN MENANG 4-1 vs ENGLAND

Masa memula world cup nak start dulu, papa ada tanya mama.."u pilih team maner, dinda?"..mama ngan selamber jawab .."jerman".Papa tanya agi.."why Jerman?"..dengan muka takder rase bersalah mama jawab.."saya pilih Jerman sebab jersi dia cantik.." Papa gelakkan mama dengan berdekah-dekah.
Ape le mama ni, xder semangat kebolaan sungguh..hehe..Tapi memang betul ler. Kalau mama kata sokong sebab Klose kang, papa jeles plak.hehe

Di sebabkan papa penyokong England, maka malam tadi bermulalah aksi2 mendebarkan dirumah kami ni. Siap betting ag, saper kalah kena banja. Awal2 ag mama dah besorak bila Jerman skor...pastu jadi cemas lak, bila England skor...Bila gol kontroversi Gerard tu, papa dah berang dah. Muka pun dah seposen. Marah betul dia kat pengadil tu. Hehe. Ala papa, marah sekali pun....Jerman tetap menang. Siap papa wat biter tambahan..kalau England kalah malam ni mesti ada yg bakar stadium, ada rusuhan sebab gol kontroversi tuh..
(tapi memang jelas pun bola tu gol kan?..nasib uols le england)


Bila dah nak abis kan...papa mula xberapa nak senyum dah. Buat lawak pun dia x layan. Mama aper ag, lagi ler cucuk jarum, demand lelebih utk banja sebab menang. Muka papa dah jadi 5sen...
Apa yg pasti papa tetap kena blanje mama..So x sia2 jugak mama pilih Jerman bedasarkan jersinya..hehe




Nota kaki:
Suh papa banje jersi Jerman ler 1..agak2 hangin x klau mama mintak ngn dia? kwang3  :)
Gambar kredit 2:FIFA official website

4 ulasan:

Momma Mia berkata...

Go Jerman Go!!!
mintak jersi jermen lebih2 sket.. kasi satu kat mommaMia ek. hihih

Mama Hanim berkata...

sedih..england kalah..sob sob..

BIONIC WOMEN berkata...

mommamia: Waaa...ada geng ler kita sokong jerman..ni bersemangat nak beli jersi jerman ni..hope g final..

BIONIC WOMEN berkata...

Mama hanim: mama hanim fan England ker?..kekekeke