Sabtu, 22 Mei 2010

BUDAK MAUT JATUH TINGKAT 3

Ni berita sedih yg mama baru dapat pagi tadi, kira fresh dari ladang ler ni. Ada budak jatuh dari tingkat 3, blok sebelahan ngan umah mama ni. Hado, ngeri benar mendengar nya. Mengikut berita awal yg diterima budaknya baru berumur setahun lebih. X dapat mama bayangkan la..memang kecut perut.
Kemalangan tu berlaku pagi tadi. Papa memang ada dengar orang nangis2 tapi bila bukak tingkap x nampak lak orang kecoh2. Mungkin ramai yg x sedar, sebab awal pagi lagi.
Mesti ramai terpikir macamaner leh jatuhkan? Kat sini, tingkap jenis sliding, tapi tingkat 2 sampai 5 xder grill tau. Dulu masa mama duk tingkat 5, memang senyi perut tengok tingkap tu, mama x pernah buka pun tingkap tuh. Takut jugak anak2 sedara menjenguk ikut situ.
Sekarang bila mama dah pindah tingkat bawah skali, barulah lega, walaupun privacy kurang sebab orang lalu-lalang tapi xper, yg penting keselamatan anak2.
Mama dapat bayangkan, mesti parent budak tu, susun katil dalam bilik berdekatan tingkap tu..itu pandangan awal mama, x taulah kot2 ada insiden lain yg berlaku, Xper mama akan update berita terkini lagi sensasi kalau ada dapat berita yg lebih sahih selepas ini.
pic kredit to:wordpress kip seafield
Ni la rupa umah mama, memang tingkapnya kurang safety ler...xder grill.

5 ulasan:

. berkata...

bru dgr berita kt tv td..mcmna la leh terjatuh budak tu...astagfirullah'azim...kecuaian ibubapa agaknya latu..

BIONIC WOMEN berkata...

setakat ni xdpt berita yg sahih lagi..sebab berlaku awal pg, so x ramai orang sedar..dari pandangan awal ada unsur kecuaian, sbb baby tu baru 9 bulan, macam mustahil jer boleh memanjat.

Wansteddy Tales berkata...

kat mana ni eily? aduh sedihnya... macammana buat rumah tak buat safety dlu kan. dah jadi kes mcm ni baru dorg nk tepuk dahi gamaknya. harap2 lepas ni ada inisiatif tingkatkan keselamatan rumah. saya tgl kat ting satu tp pasang jugak gril. bukan sbb risau kes jatuh je tp takut rumah kena pecah masuk. keliling kwsn perumahan ni warga asing. ngeri! sblm jd pape safety 1st.

takziah pd keluarga mangsa :(

Diyana Zulkifli berkata...

hmm,baru baca td kat kantin skolah.cikgu la kan mak ayahnye sbb kuarters guru.ic.eily dok situ jg ek?anak tu baru boleh merangkak,maybe mak ayahnye tak tau pn anak tu bley merangkak..apepun,mmg sedih ..mesti mak ayahnye rs nyesal seumur hidup..huhu.

BIONIC WOMEN berkata...

Wan: eily duk kuarters guru. Memang xder gril umah tingkat 1 sampai 5, umah bawah skali jer ada gril takut orang masuk. Umah kajaan ni xleh ubah sesuka hati..Tapi dah jadi kes kecuaian plak

Diyana: Umah tu depan jer ngan umah eily, cuma dia ngadap jalan, umah eily ngadap blakang. Dgr citernya budak mak bapak budak tu sedar anak dia jatuh sebab bunyi budak nangis...ada la orng pasan budak ngais dalam longkang tu. Memang agak confius fikir camner budak tu leh jatuh, first sebab baru pandai merangkak, bukan leh memanjat lagi...sedangkan tingkap tu ada sedikit simen tambahan, macam kaki lima..klau setakat budak 9 bulan tu mcam mustahil jer leh jatuh mudah2...tapi wallahualam ler...hanya Allah jer yg tahu apa yg terjadi..
Eily nak citer bebanyak pun lum terima berita sahih dari mulut saksi..yg dgr dari org2 lain, bimbang jugak berita x benar..spekulasi ni mcm2 boleh jadi kan? insyallah, kalau dah sahih nnti eily update...mak bapak budak tu pun x buka mulut lg..ayah nya bukan cikgu...mak nya x pasti plak..