Rabu, 19 Mei 2010

TOLONG KENGKAWAN SEMUA..TOLONG MAMA

Mama nak mintak tolong ni..HUHU..sangat sedey bila mama telah menukar rumah baru..(template) sb template lama tu loading teramat slow. Atas nasihat mama pun tukar template..
Pastu nak tahu apa jadi?
Template yg ni pun loading sidebar yg right handside tuh lembab jugak..sampai shoutbox mama teramat slow utk diloading...sudahnya mama tukar shoutbox baru..huhu
Then ada masalah lagi ngan nuffnang add mama, x tahu mane silapnya mama xleh add nuff ads kat sidebar..tengoklah polls mama tu, duk bawah skali, saper lah yg nak tengok..huhu
Mama sedey a...semuanya tak menjadi ni. Kengkawan semua...loading mama ni terover slow ker? ataupun lappy mama ni yg memberi masalah terhadap loading, sebab tiap kali mama bukak teramat lambat, atau mungkin bodben mama ni yg probs..
Nuffnang tu pun..huhu..payah benor..Tolong mama, saper yg terer, hebat, pandai tuh..

 sedey + tensen

10 ulasan:

MysDear berkata...

loading lambat may sbb byk pics grafik yg lip lap tu kot..akak rasa laa...mayb ada yang lebey tau lg pasal nie...alaa..jgn la sedey2...cantik la template nie...ceria sokmo! :D

Wansteddy Tales berkata...

eily kalau ada iklan widget tu terpasang pastikan eily tutup. iklan 2 melambatkan server. selain tu kurangkan widget yg boleh beratkan blog. cuba eily timbang berat blog. kat situ eily blh tahu berapa berat blog eily dan boleh plan nk pasang n buang mana2 widget.

good luck dear ><

Diyana Zulkifli berkata...

gmbr baby tu comel la eily..:).

Momma Mia berkata...

Eily,
1. Re-Check saiz all the photo, graphic, mkin ada yg besar sgt
2. kurangkan display entry on the main page tu. momma kira ada 20. cuba limitkan pade 5 jer. nak ubah g kat setting>> formatting >> show at most (tukar no tu)
3. Kalo boleh entry U-tube tuh buang dulu sbb masa kat my blog pun terperasan bila ada u-tube jadi slow

ok cukup2 dulu. cuba nih dulu. pape bgtau lagi ek

BIONIC WOMEN berkata...

momma dh try limit 5 jer...tapi slow gak..
huhu..tpi kenapa side bar tepi tu jer yg probs ek?

Wansteddy Tales berkata...

eily... saya suka tgk tutorial dlm blog ni. harap blh bantu eily jugak. kalau ada apa2 soalan boleh tanya en.nescafe ni. dia sedia membantu ><

ini link blog beliau utk timbang berat blog:
http://maribinablog.blogspot.com/search/label/Timbang%20berat%20blog

Mama Hanim berkata...

cantik tp mmg slow nk loading..

mmg syor yg bagus, tgk kt maribinablog tu..

good luck eily..

Sitisifir10 berkata...

Eily, ish...rasa mcm nak tolong je... tp takut kang saya buat hilang widget mampuih...huhuhu...tp utk susun semua gambo tu kasik lawa rasanya saya boleh tolong. Yang bab lambat tu kene setel dulu

pss...pasal telekung tu kans, saiz M sudah SOLD aaa... saiz L utk budak 3 tahun rasanya labuh amat

Momma Mia berkata...

Eily,
kalo nk try lagi kt back to 1.
cuba pakai 2 colum nyer template. From there slowly la letak shout box... kt buat 1 by 1. Tapi mkin byk kerja sket...

tp sebelum tuh apa kata cuba display 1 entry jer kat main page. kalo still slow lagi... hmmm tak tau nk kata lg... cuba 2 colum tu ler

liennasts berkata...

cuba tukar ke minima template dulu, pastu save n then baru tukar template yg lain lak. Saya dulu pernah pakai template yg walaupun dah buang, dia still ada lagi.. Pastu saya try cara yg tadi tu, terus ok.. Cuba lah..