Isnin, 3 Mei 2010

MACAM LAMBAT JER MASA BERGERAK

Arini baru 3 Mei...Lambatnyer masa berlalu. x sabar nak tunggu cuti sekolah Jun ni. Sebab x sabar nak menjenguk Negeri Cik Siti Wan kembang tuh..Ase macam lama sangat dah x balik Klate. HUHU. Dah indu nak makan Nasi kerabu biru atas Kedai Dewe, teringat Lakse plak buat kecur liur.HEHE..X sabar nak jenguk KB Mall yg x pernah ku lupa singgah tiap kali jejak kaki ke Klate (Biarpun xder pape pun atas tuh)..
Dan yang paling x sabar...nak berderak ke Rantau Panjang atau Pengkalan Kubur atau Pasir Mas. Mama dah rancang nak bli kuali, nak bli perhiasan rumah dan nak bli kain2 pasang untuk raya kat Pasar Borong Wakaf Che Yeh..Saleem Aziz juga pastinya akan ku singgah biarpun sekadar cuci mata...
Teringin nak makan cendol pulut tapai, tingat kat Nasi Kukus Klate,...and banyak lagi yg mama rindu tentang Klantan..
Hado indunyer...indu suasana kampung dengan jeritan anak2 sedara yg membesar bagai juara tuh..
Biarpun Klante adalah kampung Mertua ku..tapi ntah mengapa mama jatuh cinta dengan Klante. Mama akan enjoy balik Klante. Tiap2 hari ader jer perancangan untuk berderak..hehe..
Lambatnya masa berlalu..mama x sabar nak balik Klante...nak bederak puas2.


Nota kaki: 
*Walaupun dah 3tahun berkampungkan Klante, tapi papa blum bawak mama ke Pasar Khadijah tau..
'U owed me that one..papa'
*Nanti mama wat entry baru aktiviti mama cuti di Klate

3 ulasan:

MysDear berkata...

belum pernah lagi sampai klate..nnt plan nk bawak pemeli g sana lah..hehe..rasa cm besh je bile eily cite2 :D

Ibu Mifzal Arsyad berkata...

sama la kita..cuti sekolah bulan 6 ni pun balik kg kg kelantan...bestnya..x sabar rsnya..

BIONIC WOMEN berkata...

mysdear: klau g klate tuh..first of all kena try makanan klate yg jarang leh jumpa kat tempat lain, klau g pasar khadijah..kat bawah mcm2 kuih ada jual..yg x pernah jumpa pun ader
klau nak bli barang..g rantau panjang atau pengkalan kubor kat sana bebas cukai..mama slalu bli priuk belanga kat situ..tapi msalahnya satu jer..kalau kita bercakap bahasa luar(bukan dialek klate) susah nak dapat murah..so nak g bli brg kena bawak kwn2 org klate dan pandai twr menawar..baru best soping..

ibu mifzal: lambatkan mase berlalu..?tekak dah terasa nasi kerabu...x sabar nak memborong d pasar borong..hehe