Ahad, 9 Mei 2010

DISINI..CINTA BERPUTIK

Pernah dengar Restoran Safis Corner, Sri Hartamas? Ala kedai mamak ni famos dulu2. Semalam papa tetiba bawak mama minum2 kat sana. Nak rewind kenangan saat cinta berputikla tu :)

First time g kedai mamak tu kami masih sebagai kawan, masa tu papa ajak layan bola kat situ. Kedai tu ada skrin besar. X ingat liga aper mase tuh..(liga inggeris kot)..dalam tahun 2005. Kami selalu jugak lepak sana. Maklumlah mama ngan papa ni sesama perantau kat negeri orang..so xder orang marah kuar malam2. HEHE. (Tapi bukan budak nakal tau...)
Dah jodoh kot, ntah macamaner lepas lepak kat restoran tu di suatu malam yg indah .(Wow)..papa kenyit2 mata kat mama..(Tipu je laaaa)...satu malam tu kami pulang dengan rasa lain di hati masing2. Masa tu kami tahu kami dah in love. X lama pastu, mama gitau keluarga, bawak papa jumpa family mama, papa bawak mama jumpa family papa dan 2007 kami kawin..hehe

Dulu kedai mamak ni ramai sesangat orang, happening sesangat. Tapi semalam mama g, orang boleh bilang ngan jari. Papa order nasi lemak, sebab dulu nasi lemak ayam mamak ni leh la tahan....tapi tau x semalam, nasi lemak tu macam ampeh..nasinya sejuk, ayam keras..pendek kata memang xleh nak wat port minum lerrr..
Dah x best kedai tu, patutla x ramai orang..

Adakah memang kedai tu yg semakin spoil atau...macam orang kata, masa bercinta semuanya indah..
Kena pikirlah sendiri nampaknya...   :)

 Kami merewind kenangan di Restoran Safis Corner, Sri Hartamas...
(Gambar kedai lupa amik a..huhu)

Cuba lah tengok Dhiya tuh..skang bukan men susah ag nak tengok camera


Nota kaki:
* Tetiba tingat lagu Mungkin Nanti, Peter Pan yg memang tengah hot giler masa tu
(siap jd caller rington papa) hehe

Saatnya ku berkata mungkin yang terakhir kalinya
Sudahlah lepaskan semua kuyakin inilah waktunya
Mungkin saja kau bukan yang dulu lagi
Mungkin saja rasa itu telah pergi

Dan mungkin bila nanti kita kan bertemu lagi
Satu pintaku jangan kau coba tanyakan kembali
Rasa yang kutinggal mati
Seperti hari kemarin saat semua disini

Dan bila hatimu termenung bangun dari mimpi2mu
Membuka hatimu yang dulu cerita saat bersamaku
Mungkin saja kau bukan yang dulu lagi
Mungkin saja rasa itu telah pergi

Dan mungkin bila nanti kita kan bertemu lagi
Satu pintaku jangan kau coba tanyakan kembali
Rasa yang kutinggal mati
Seperti hari kemarin saat semua disini

Tak usah kau tanyakan lagi simpan untukmu sendiri
Semua sesal yang kau cari semua rasa yang kau beri

3 ulasan:

mencemar duli berkata...

waaa..besh2.mesti malu2 kn memula dulu.hehe.kale a ank dh besar,msti banyak yang dia akan tanya 2.hehe

MysDear berkata...

terkenang memori indah gitu...so sweetz eily...:)

BIONIC WOMEN berkata...

mencemar duli: harap2 anak2 dah besar blog ni masih bernyawa..lehlah dowang korek2 citer..hehe

Mysdear:Kenangan kekadang wat kita menghargai apa yg kita ada sekarang...betul x kak?