Rabu, 29 Disember 2010

MENGAPA RAKYAT MALAYSIA SEMAKIN RAMAI YG 3G???

3G yg mama maksudkan tu bukan 3G kat telefon canggih kengkawan tu ek
ni 3G yg gemuk, gendut, gempal, gebu, gedebab dan sebagainya tuh..huhu
Memang fakta kan?
Memang semakin ramai rakyat Malaysia yg menambah2 berat badannya termasuk ler tuannya blog ini..hehe

Bila tengok gambar mak2 kita masa muda, apatah lagi gambar tok2 kita
Dowang dulu slim sangat..pinggang tu mcm kerengga
Masa mama anak dara dulu kan, pernah ler test baju kawin mak mama
memang sendat tau..asenya time dulu2 tu dah kurus dah..
upenya mak mama tu masa muda lagi kurus..hahaha

Eh..jauh pulak melalut mama nih.
So u oll mesti dah banyak terbaca naper rakyat Malaysia nih ramai yg 3G kan??

Kalau yg x tahu, meh mama nak bagitau....
Antara sebab utama rakyat Malaysia ni semakin bertambah2 G tu
sebab kebanyakannya
buat perkara yg sama macam kami buat nih....
huhuhuhuhu


Menerjah KFC pada pukul 10mlm
Adoiiiii..memang kantoi diet mama

Semalam, kelmarin lepas jalan 101 mall ada ler cakap kat papa, lama dh x layan KFC
mana tau Dhiya dengar, apa ag..bersorak ler dia
tp kami x pergi pun..sebab gi makan kat lain

Then malam semalam ni kira macam penebusan jnji ler..
Tapi yg x tahan tuh, sepanjang hari mama berdiet, makan sup sayur sahaja
bila sampai malam...amik ngko sebakul lemak mama ternak.haha



Dinner plate...share with papa
bukan itu sajer...sempat ag order zinger krunch..huhu


Tapi burger nih mama tapau
wat breakfast pagi nih....dah selamat di ngap dah pun



kusyuk 2 beranak nih menternak lemak...




Muka bersalah ni okey...
Kerana nafsu, diet ku tergadai lagi..
Ni semua Dhiya punyer pasal..hahaha
(salahkan anak ler beb!!!)

Yg lagi worst ialah, malam td mama try Mocha krushers
setelah sekian lama diet ais..akhirnya tengah malam ku telan ais..
:(





Nota kaki:
Kekadang dah putus semangat nak kurus, sebab x jugak kurus2 nih, muka pun semakin tembam.


12 ulasan:

MRS. K berkata...

tau takpe.. kekeke...

takpe la, dulu dah penat kurus..

Pn. Zana berkata...

mmg pun. nk diet-diet, tp x jdi jugak ..

cm saya lah..:D

Diyana Zulkifli berkata...

berat diyana pun dah stuck skrg sbb makan mcm besa semula.:(.jeles dgn suami sbnrnye..die melantak tgh mlm pn, tp berat maintain..perut pun tak boroi.:(

amirah berkata...

takpe..pasni bleh sambung diet balik..saya ni pun bilala nak diet agaknya..ermmm

Ummi Izzah berkata...

tengah diet gila2 nie...
baru dapat turun 10 kg dlm masa 4 bulan!

BIONIC WOMEN berkata...

mrs.k:
huhu..x puas ag kurus nih..hahaha

pn.zana:
jom kita diet jom..huhu

D:
sejak ada anak ni susah betul nak turun walau sekilo..nak g slimming centre blum ckp mmpu..haha

amirah:
xtau ler bila boleh sambung sepenuhnya, denganjayanya..
dugaan banyak sangat

ummi:
jelesnya...silalah bagi tips nak kurus dgn cepat..huhu

Ummi Izzah berkata...

ummi tak mkn nasi langsung!
just ambik meehoon wat ganti karbo

juMie berkata...

eily, nanti kita sama2 diet lepas koi deliver.. heheheeee...

ibuayahdamia berkata...

tau tak pe...dah penat cakap nak kurus...kadang2 on diet..kadang2 belasah ajo lah...asalka tak obes sudah...haha

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ berkata...

ha...ha...samalah kita eily nak kurus kuar kat mulut je, tapi makanan masuk gak ke mulut...

BIONIC WOMEN berkata...

ummi:
nak try ler, diet ummi style nih.

kak jumie:
jom, jom..tapi yg takutnya akak abis pntang koi pulak yg preggy..hahaha

ibudamia:
sodappppp..cukup ler utk kami 3 beranak..hahaha
tulah, jnji x obes..kak ayu susah skit nak obes sebab tinggi..

anje:
tulah anje oiiii..payah benar nak ikut kata mulut tuh...
huhuhu

wan nurul hezrina abd halim berkata...

hehe takper2 bila btul2 takde selerakang baru diet=)huhu..nurul time preggyniejer tak lalu kalau tak belasahjer makanan sumer..huhu

sedap nampak kfc tuh