Rabu, 1 Disember 2010

TAMAN HAIWAN YG XDER HAIWAN

Pengembaraan kami (cit, pengembaraan konon) diteruskan ke Taman Haiwan.
Tengk pada sigboard dia tuh, macam ada rusa, burung merak, arnab..
Dhiya nampak jer arnab, hepi jer..mungkin dia ingat taman arnab macam kat Puchong tuh.

Nampak macam menarik jer kan???


Dhiya tengah ngeja..



Deer ride..hehehe
Macam pegang alat memanah tu pun ada gayanya


Kengkonon macam kat Langkawi..hik



Bagi helang ni makan jap


Well, when kami masuk dalam Taman tuh..hampanya rasa
Jumpa 2 ekor kuda...seekor ungka (kalau x silap ler), pastu burung
yg paling xtahan..ayam pun ada. hhaha..
Dhiya siap cakap..ada ayam macam umah tokma..hahaha

Xder pun minatang yg best2..pastu macam x terjaga jer taman haiwan nih..
hampeh toi..so...kami pun terus naik bas balik
cari makan..

Taman2 lain macam taman orkid, taman budaya, taman padi, taman koko..
dan berpuluh2 taman lain x sempat kami terjah
Tengok langit dah kelam..

lagipun Dhiya kecik ag..besar skit dah pandai
baru ler best gi tmn2 g ada unsur pendidikan tuh.

Semalam..ada yg tanya berapa Rm nak masuk umah 4 musim tu kan???
RM3 utk dewasa RM1 utk knk2 4thun keatas..

tapi masa memula nak masuk Taman pertanian ni dah kena RM3 dewasa

So total kami kena bayar semalam RM12..Dhiya foc



Nota kaki:
Dhiya demam ler arini...seb bek dia main cam bese jer..

5 ulasan:

MRS. K berkata...

Gambo last tu leh la anggap cam dah sampai langkawi.. ahaks..

MrS. F!zA berkata...

eily, darwisy mmg suka giler ngn ayam! kalo sebut ayam je dgn lenggok dia sendiri..

amboi berdondon la mama papa..hehehe

Diyana Zulkifli berkata...

best kan jln2 cuti sklah neh.hehe

BIONIC WOMEN berkata...

Mrs.K:
Feel langkawi tu mesti ada..haha

Mrs.Fiza:
Mesti darwisy selalu tengok kat rumah nenek kat kampung ayam nih..hehehe

Diyana:
Cuti2 Malaysia...hahaha..
saya suka kawin ngan cikgu..hahahah

acepa weet berkata...

salam sis.hehe sye sllu g kat sini.sllu joging and cycling.tp bukit cerakah ni mmg dah tak berjage da skrg