Selasa, 30 November 2010

KAMI PUN NAK MERASA MUSIM SALJI

Kengkawan mama yg duk oversea dah start cerita tentang winter..
Mazlynda yg duk UK tengah sibuk membuang salji atas bumbung kereta setiap pagi
Lelord ngan As kat Doha nuh, walaupun saljinya xder tapi
dah start beli baju tebal2, baldu2, ada bulu2 tuh..hahaha
Mama Zharfan pun mesti best men salji..

Mama pun xmau mengalah..nak jugak men salji
So kami pun gi ler merasai suasana salji kat Rumah 4 Musim, Taman Pertanian Malaysia.


Memula kena naik bas g x berdinding dan bertingkap ini
cuma ada besi penghadang..Dhiya xcited okeh naik bas


Baru sampai kat persimpangan..
Mama siap jadi tukang sapu kat situ..hehe


Signboard pun hokeh aper..hehe


Tu ler apple beracun yg cinderella makan tuh..hehe


Berebut ngan anak..
sorang nak g Wellington, sorang nak g Paris
(Nak gi umah mama Zharfan ikut arah maner ek)


satu2 gambar ber3..
ni yg tensen kalau x bawak unty ilah skali nih.
xder photoG..huhu


Dhiya asyik men tiup2 jer..
pastuh gelak kekeh2..sebab mulut kkuar asap.



Mama ingatkan leh main2 ngan salji..
upenya bleh bergambar sajok
tapi ok ler kan???


Kami masuk kejap ajer sebab sweater Dhiya tertinggal dalam kete
dia kata sejuk..memang pun -2 darjah celcius..huhu
Agpun ramai budak wat lawatan ler arini..salah timing


Sejuknya tangan Dhiya..
itu yg Dhiya kata...
Siyes, mama ingatkan dia ade ler wat sewa baju sejuk ngan sarung tangan
sebab ingatkan leh main2 ler ngn salji tuh..upenya tidak
jakun sungguh mama..haha



X banyak pun gambar amik...
Xbest ler photoG x bertauliah kami xder.
(kalau unty baca ni mesti dia kata..."tulah, saper suh pegi tanpa org"..hehe

Well...banyak ag tempat kami gi
akan bersambung dalam entry seterusnya nnti

Secara keseluruhannya, xderlah happening sangat tempat nih
tapi ok ler setakat nak isi masa cuti ngan aktiviti kan??
kalau Dhiya dah besar skit lagi ok kot..



Nota kaki:
Mrs.K, kami dah ke sana.......

11 ulasan:

aNa d'sKoDenG berkata...

alahai..bila pegi ni?
kami pon pegi ahad baru neh...
ntah² terserempak..tp x kenal..heheh

aNa d'sKoDenG berkata...

act..ads pon baru nak wat N3 pasal gambar2 dekat salji

Lelord berkata...

ekekekkeee nak jugak yek, ni yg kat shah alam ek..dolu2 zaman skolah oenah pegi mesti skang bertambah cantik kan

aS_c0mei berkata...

miahahhaha..mesti ko bygkan mcm pegi snow world kat genting highlands ekkk??tu yg ko igt diorg sediakan sweater semua..aakakakak...sabau jer lahh!

tp,aku tak pernah pegi pon tmpt ni.ai suka pegi soping mall je.hahaha.mcm la byk duhet kannn...

wan nurul hezrina abd halim berkata...

baru ingat nak g c2...RM bape masuk ek?hehe..

nnti join contest nurul k.
http://hezrina1983.blogspot.com/2010/11/contest-teka-harga-kerusi-malas-mummy.html

MRS. K berkata...

oo..dah smpai ek? kena pegi genting la klu nak pkai sarung tangan main salji. hehehe

ibuayahdamia berkata...

walla...bestnya dapat tengok salji...ah ah kalau nak main salji kena gi genting lah...

Amy Syaquena berkata...

salam..

wah bestnya dapat tengok salji , pic second terakhir tue sangat sweet..

amirah berkata...

takleh masuk??lorrr..baru ingatkan macam kat genting tu..baru feel. tak pernah pegi sini. satu hari nanti mesti pegi sebab mcm teringin

nabilah_2908 berkata...

lamanya tk ke sini....last sy pergi..masa umur 12 tahun...haha..punya la lama... ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
BLOG KEMAS

BIONIC WOMEN berkata...

Ana:
Kami g hari selasa a.k.a semalam...
kira entry panas dari oven ler nih..hehe

Lelord:
a'ah yg kat Shah Alam tuh..
ntah ler bertambah cantik ke idok..sebab ni first time pegi..hahaha

As:
tulah, aku ingatkan sama ajer cam kat genting tuh..ken g genting ler pasnih.

Wan nurul Hezrina:
RM3 ringgit for dewasa

Mrs.K & ibudamia:
tu ler...den ingatkan samo ajo cam kat genting nun..huhuhu

Amy:
tq....

Amirah:
leh masuk amik gambar ajo..main salji non ado

NAbilah:
Mesti rombongan sekolah kan??haha