Isnin, 22 November 2010

FAMILY FIRST :)

Hurmmmm...dah 3 hari x berhupdate..start jumaat harituh.
Sebenarnya my parent datang dari kg..SERONOK!!!!!
Tok Dhiya rindu kat cucu, maklumlah cucu x balik beraya arituh.
Jadi kesempatan family ada kat rumah ni, digunakan sepenuhnya.
memang tiada masa diperuntukkan utk membuat entry atau blogwalking..hahaha..ayat kejam.

Xceli tok Dhiya dtg secara mengejut. Surprise katanya..
Betapa kembangnya hati anak menantu menerima tetamu surprise ini.
Dhiya apatah lagi kan??? Xcited terlebih.

Seperti biasala kalau mak datang dari kampung, macam2 dia bawak.
Kalau selalu ikan, udang, sotong, ketam..berkilo2 mak bawak
kali ni lain skit...


Daging berkilo2, almaklum ler...baru pas raya korban kan??
Plak tu, skang musim tengkujuh, ikan xder.
Tapi masih ada sedikit udang..udang kolam ler
(dah malam, malas nak bukak2 plaktik nih)

Pastuh kan..ag lucu mak bawak menda ni haaa



Kelapa 4 biji
Mak memang x suka santan kotak
umah mama nih, santan kotak jelah yg ada..hehe

Hadoiiii...ada ke patut dia boleh lupa yg rumah anaknya ini xder mesin parut kelapa.
seb bek kedai dekat jer, boleh mintak tolong..

Bila mak datang, aktiviti masak-memasak dan makan2 tentu meriah.
tapi 2 gambar makanan pun x bersnap..gelojoh sangat kan???
Sebenarnya malu jugak, sebab nenek pun ada..
Kang dia kata, bukan nak tolong mak memasak tapi asyik ngan kamera jer..
Mama memang lega, goyang kaki, x payah masak..
Best2...

Pastuh seperi biasa ler..aktiviti berjalan2..




Kami ke pasar Chowkit.
Memang my parent suka beli buah2 kat situ
Tapi kalau x kerana dowang nih, kami xkan pegi tempat tuh..huhuhu
X suka ler tempat crowded, ramai giler org pastuh bising dan kotor..


Then sambung bershopingan di SOGO


Apelah yg mama belek tuh..asyik betul..hahaha



Sesi membodek duit mak..hik

Hasil soping moping x perlulah kan..

Semalam mak dah balik, 2hr kat sini terasa sekejap jer.
Sunyi semula rumah..
Indu semula.....
huhu


Nota kaki:
Kesimpulannya, kami sangat hepi bila mak datang.....X sabar nak balik kg plak..

3 ulasan:

MRS. K berkata...

tengah belek telek jeans saiz 27 ker tu?

wan nurul hezrina abd halim berkata...

mesti ramai giler kat sogo..kalau masa hari kmbr card lagi tak nampak jalan...

mama rifQy berkata...

waa..bestnyerr shopping kat sogo!! I likeee!!