Isnin, 8 November 2010

JANJI SODAP, KU TELAN JUA

Harini fikiran ku buntu mau masak aper
cuti 5 hari deepa raya aritu xder plak ke pasar malam or pasar tani mencari lauk.
so...masak aper ader kat rumah aje..


U oll pernah masak nih???
asam pedas sardin
Sedap jugak upenya.
Bila dah pedas, masam..hilang hanyir sardin ituh
(buntu punyer pasal....sardin pun jadi)
hahaha


Ayam goreng special..hahaha

Aper yg special???
Mama perapkan ayam ngan garam dan lada hitam
then letak mayonis
(mayonis utk kasi tambah itu lemak :) dan bagi bread crumbs tersalut rapi
then gaul ngan bread crumbs
(sedap sangat)



Telur dadar ala papa
hehehe
Papa ni, kalau nak goreng telur dadar mesti dia request bancuhkan ngan kicap
hehehe..mama kacau ngan minced chicken dan kentang potong dadu kecik2
(sedap...dhiya ngan papa pulun abis2)



ulam semestinya....
dia punyer geng x sempat snap ler..
siapa lagi kalau bukan cik bud..hahaha



Nota kaki:
Naper sejak akhir2 ni semakin banyak resepi hentam sajer lah labu ek????
sudah pupus idea utk memasak ker???

15 ulasan:

MrS. F!zA berkata...

eily, beruntung dpt bini rjin masak pastu hlg idea pon hentam jugak resipi sdri..

kalo fiza plk bila dh buntu nak masak, senang cita suh naman bakar ayam bini wat syur air.. hahahahaha tu jela menu kegemaran kami(pdhl malas nk msk) wakakaka

BIONIC WOMEN berkata...

Mrs.Fiza:
nak buat camner fiza...dah jd surirumah gitu ler...fiza keje lain ler..hehehe
sebenarnya terasa nak keje semula nih..tu yg buntu jer nak memasak..kahakahakah

MRS. K berkata...

rajin betui.. kagum betul ngan eily ni. ade je idea nak masak

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ berkata...

janji kenyang kan...rajin masak macam2 resepi ada...lapo2

amirah berkata...

waa..harus dicuba ni..selalunya wat sardin masak lemak je..mmng sedappp sgt..nnt nak cuba wat asam pedas plak..orang kata sardin masak kari pun sedap jugak

BIONIC WOMEN berkata...

mrs.K:
hubby saya ni, kalau kat rumah makan beria2, tapi kalau makan luar x semangat langsung..huhuu.
tu yg kesian sangat kalau x masak, so terpaksa ler merajinkan diri..hehehe

Anje:
rajin ler anje dah duk umah sajer..
lapor ek???jom!!!

Amirah:
Kari sardin mak saya pernah wat..tapi saya x minat sangat kari..hehehe
try ler...sedap jugak rasanya..hehe

nabilah_2908 berkata...

uish...kalau tambah sambal belacan...lagi terangakt.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
HAPPY 2ND ANNIVERSARY

Mamamya berkata...

wah..idea baru nih..x penah lagi masak asam pedas sardin....asyik2 masak sambal jerk....tq la yer... :)

sbg suri rumah s'pnh masa ni mmg pening memikirkan menu yg di nak dimasak...asyik2 ulang tayang lauk yg sama jer....

n@m@n berkata...

tak kenal la cik bud tu..lain kali up kan sekali..hehe

mama rifQy berkata...

Nampak sangat sodap!!!!!

nieda berkata...

wow, resepi hentam pun tetap sedap.

BIONIC WOMEN berkata...

Nabilah:
kami laki bini kureng skit ngn belacan..heheh

mamamya:
itulah cabaran terhebat jd surirumah..hahahaha

naman:
ore tuo2 oyat, kalu ore klate x kenal cik bud, maka murtad kelate..hahahaha


mama rifqy:
sedap dipandang belum tentu sedap ditekak..hahaha
tapi kat tekak kami masih sedap.haha

Nieda:
sedap ker??? maner tau???hahaha

Damia Aleesya & Damia Ayunie berkata...

yg ni pun dah kira sedap ni hah...wah en. bud tak leh tinggal yer..

wan nurul hezrina abd halim berkata...

aduh sodapnyer..tak makan laginie..td skip lunch sb byk kerja

BIONIC WOMEN berkata...

ibu damia:
sardin pun dah mahal skang kan???hahahaha..
en.bud ada sedozen kat rumah. kalau x pulun maka xkan abis..hahaha

WAn nurul hezrina:
jom kita makan dulu..hehe
x berkeroncong ker perut skip lunch??