Isnin, 8 November 2010

KERANAMU ANAK

Ting tong....11x
Jam dah kul 11 malam
(uisshh..sejak bila pulak ler umah kami ni jam tu berbunyik kan??? gimik sajer itu) :)
Tetiba ada seorang budak terkedek2 datang dengan muka manjanya.
Dengar suara dilunakkan...dia merayu, merengek kat telinga papanya.

"Papa, jom akan asik emak"

Huhuhuu...budak itu ialah anak daraku yg seorang itu.
Pukul 11 malam dah anak oiiii
tapi sebab mama ngan papa dia ni, kalah ngan suara lunak merdu itu
maka digagahkan jua memandu ke restoran nasi lemak kegemaran Dhiya
yg sekankang kera sajer dari rumah
(sekankang kera pun, berpusing2 jugak nak sampai, kena jugak trafik light sebutir)

2,3 hari ni Dhiya xnak makan sangat.
Kurang selera ...so bila dia mintak makan tu, rasa bersalah plak x tunaikan.
Lagipun stail Dhiya nih, kalau dia mintak sesangat tuh, mesti dia makan bersungguh2
itu yg seronok tengok.



Ni ler budak yg nak makan nasi lemak tuh


Muka boring tunggu nasu lemak
(mama harus ler interprem)

Skang Dhiya dah pandai demand tau..
order milo ais..kalau kita kata x payah ais..mesti wat muka sebek



Nasi lemak Dhiya
RM6.50 sepinggan ni tau x???huhu
Tapi nasi lemak kedai ni jer Dhiya makan bersungguh2
Kalau dia mintak nasi lemak, mesti dia maksudkan kedai ni, kalau g kedai lain
mesti dia akan kata "ukan kat cini, papa"

Kena letak gak sambal...walaupun dia x makan
Kalau x dhiya akan kata..."ni ukan asik emak"
hahaha..lagipun kang papa dia leh prabis.hehe

Nak tau banyak maner Dhiya makan???


Tinggal seciput ajer
itu pun, bila papa makan, dia nyibuk ag..haha
Pendek kata, papa makan sambal sajer. hahaha



Hepi ler, dah kenyang tuh
(skali tangan ilang, daaaaaa)



Dah alang2 ke kedai tu kan...mama Dhiya pun gatal mengoder
char kuew teow
Ni semua Dhiya nyer pasal ler nih, abis diet mama anak oiiiiii
Aci x, salahkan anak???? (heehehe)

X pun....Ni semua u punyer pasal ler, Kanda!!
yg u tanya nak order aper tu, kenapa???
Hahahaha..salahkan laki sendirik


Menu mama...
(kurengggsss sedikit lerrrr.....udang ciput, dah ler kecik jer)




Nota kaki:
Kalau permintaan anak..susah kan utk tidak penuhi..huhuhu

7 ulasan:

MrS. F!zA berkata...

eily! sila kurangkan makan benda berminyak pd waktu malam.. hehehe

kalo dhiya tkpela..
selera la dhiya mkn kan smpai kul 11mlm pon mtk mkn..hehe

MRS. K berkata...

tu la, dalam diam2 anak kena pantang ais, mak die suap jugak.. kalau bapak nampak, mesti hangin!

hai la anak, apa saja untukmu

wan nurul hezrina abd halim berkata...

ya allah hai meleleh air liur kiter...nyum2..ciankn tgk ank2 nk makan..tak smpi ati kalu tk tunaikn..rasa cm tomeilh entrine

BIONIC WOMEN berkata...

Mrs.Fiza:
tulah...camner nak pulang ke size asal nih..huhuhuh
malam ni jek..hahahaha


Mrs.K:
Dia nak pantang ais camner kalau bapak dia pun minum ais..mak dia x minum ais dah skang...hahaha..
berpantang..hehe

Wan nurul Hezrina:
Tu lah...kalau bab makan, memang x sampai hati x turutkan..
tambah2 bila tengok dia makan bersungguh2..Nikmat betul tengok.hehe

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ berkata...

ala siannya dia malam2 teringin nak makan nasi lemak ek....

BIONIC WOMEN berkata...

anje:
tu laaaa...dah kul 11..seb baik kat bandar.kalau kat kampung semua kedai dah tutup..hehehe

Nad @ MamaZakwan berkata...

nyum2..sedapnye..! :) ksian dhiya ye..mlm2 mintak nasi emak.. :P