Khamis, 18 November 2010

MIMPI APA AGAKNYA DIA?

Tadi Dhiya bangun lambat sangat
Hampir kul 1p.m baru dia bangun dari tido.

Time mama tengah sibuk2 kat dapur, Dhiya datang kat mama dengan pakai tudung mama.
"mama, iya nina nak akai tudun mcm kakak"

aik..kakak maner lak nih?? Pelik jugak.
Dia memang x nak bukak tudung tuh..so kesian tengok dia pakai tudung besar tuh
mama pun cari tudung Dhiya, yg selama ni punyer lah susah dia nak pakai.

Dalam hati mama, ..mesti kejap jer nih..pastu ntah maner2 dia buang tudung tuh.
But, surprisingly, Dhiya pakai tudung tu sepanjang hari.

Dia keep saying, nak pakai tudung macam kakak, sama macam mama..

well, kakak maner ek???

Papa kata, mungkin dia mimpi tadi..
ntah aper la yg Dhiya mimpikan tuh???
Bagus la sayang, kalau mimpi sesuatu yg memberi kebaikan


inilah dia
iya nina, mama..hehe



sepanjang hari ngan tudung nih.
main ker, makan ker..tudung menten
selalunya x sampai 10min dah buang



Sambil baca buku


tengok tv



Nota kaki:
Teringin sangat nak tahu siapa kakak salam mimpi Dhiya..hehe

3 ulasan:

ibuayahdamia berkata...

alhamdulillah...moga ader hikmah disebalik perbuatannya aritu...

nurulazham berkata...

comelnye dhiya..
misteri betul 'kakak' tu..hehehe

mamalieyna berkata...

hikhik..comellah! siapa kakak tu dhiya, auntie pun nak tau =P

salam aidiladha!