Isnin, 22 November 2010

BERGUMBIRA BERSAMA ARNAB

Semalam, sebelum my parent balik kampung
kami ke Taman Putra Perdana, Puchong..ke rumah kakak sepupu.
Kebetulan my parent datang bawak nenek, so cousin mama tuh ajak ler lunch kat umah dia.

Teringat plak kat Pn.Zana..
tapi sebab mama ngan keluarga yg ramai..x jadi ler singgah umah dia.
Len kali yea Pn.Zana.

Kebetulan dh ke sana, mintak peta ke Taman Arnab kat Puchong tuh ngan cousin mama.
Kali ni kami dah jumpa cari. Tapi yg x bestnya, tok ngan aki Dhiya x pergi.
Mereka terus balik Pahang sebab hari dah semakin petang.

Layan gambar Dhiya men arnab ek:


Dhiya x takut langsung dgn rabbit..
siap panggil.."abbit, meh cini, abbit"
hehe..suka sangat tengok Dhiya hepi..dia asyik ketawa jer



Mama Dhiya sedikit geli..hehehe
Dhiya lagi berani dari mama dia.


Papa berani pegang

Oh ya..masa kami pergi nih, memula bimbang jugakkan, ada org kata x bersih sgt tempatnya.
kami tengok semua kaki rabbit purple...so papa tanya, kenapa ngan kaki dia
Owner tu kata..semua rabbit baru jer lepas bagi ubat utk elak virus kat kaki
Pastu baru baru jer semalam semua arnab di cucuk KKM
Kami pun rasa sedikit selamat


Keluarga bahagia kami..
Holllaaaa.



Macam2 arnab ada:
gambar 1: Arnab spesis telinga 1
Gambar 2:Arnab teddy namanya..masih kecik tidak dibenarkan berkeliaran
Gambar 3: Arnab baru sahaja lahir semalam
Garbar 4: Arnab jenis lion face
Gambar 5: Arnab bulu kelabu
Gambar 6: Arnab paling besar kat situ
Gambar 7: Goaty Rabbit (telinga macam kambing)



Gambar2 unty mesti ler ada, nnti dia baca entry nih, dia komen plak xder gmbar dia
Semalam dia jadi photoG..


Dhiya sedih bila nak balik
nangis2 cakap 'good bye kat rabbit'
jnji nak datang lagi baru ler ok.hehehe

Masuk rabbit park nih RM3 seorang
Pastuh tambah rm3 utk makanan utk rabbit..tapi banyak giler dia bagi makanan tuh
dah abis mintak jer ag, x payah tambah duit pun.

Ok ler.tapi mama pesan, bawak ler hand sanitizer, antibacterial hand soap
pas men basuh tngan..
xceli dia sediakan sabun, tapi xtau ler sabun aper.


Nota kaki:
Nad@mamazakwan: mama dah tau jalan kesana..nnti kita pergi sama2 ek..
mesti ag best

Mrs.K:.tolong jgn komen, baju, beg dn kasutku itu..hahahahha

10 ulasan:

Pn. Zana berkata...

lah dh pegi yer?tgu jugak call dr Eily..tp, ok la tu dh smpai kan?jln die mmg ssh sket kan ?umah cazen tu kat mana?

ish, org jauh dh smpai. org dekat ni x terasa pun nak pegi..hahaha.

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ berkata...

wah bestnya ada banyak arnab, kita suka, tapi balqis takut sikit...

MRS. K berkata...

kahkahkah.. baru nak cakap!

hari sabtu lepas patutnya ai datang sini la. dah plan ngan member.. tapi last minit nak balik kg pulak!

MrS. F!zA berkata...

eily, gmbr posing berdiri yg berdua tu tk thn tu..sempat lg nak berpeluk yg anak duk biar kt tepi..wakakaka sian dhiya tau :p

nabilah_2908 berkata...

wah..besar2 rabbit kat situ...

apa kata bela sekor tuk jadi kawan Dhiya... ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
HOME MADE KUIH BAKAR

sarah-najwan berkata...

banyoknyo arnab tu...suka tgk arnab..jinak2 merpati..hihi

wan nurul hezrina abd halim berkata...

alah comelnyer dier nangis..nanti dtng nengok arnab lg k..geli pulak nengok arnab baru lahir tuh

BIONIC WOMEN berkata...

pn.zana:
sory ler...kebetulan mak datang wat surprise..heehe..tempat tu agak tidak terpelihara jugak..next time nak g tgk rabbit park yg kat semenyih lak.

Anje:
kita pun geli jugak..huhuhu..
Tapi owner tu kata, better takut than geli.huahua

mrs.k:
hahahaha..sdah ku tahu akan ditegur. ntah camner kebetulan sama lak kan???
Better datang awal2, sebsb arnab tuh baru dicucuk

mrs.Fiza:
hahaha..bagi can ler mak bapak dia nak beromantika sekejap..kuikuikui

Nabilah:
mama Dhiya geli ler..kalau bela pun mesti mama yg kena jaga.

sarahnajwan:
arnab kat sini memang semua jinak, skali panggil semua menderu datang

w.n.hezrina:
tu lah, masa say good bye tu menitis air mata..
geli kan??yg tengah beranak pun ada, tapi geli nak snap

mama rifQy berkata...

kalau me pon mmg geli gak ngan arnab ini!heheheee

n@m@n berkata...

tak sanggup makan daging arnab ;)