Isnin, 15 November 2010

TETAMU BERTANDANG

Weekend bebaru ni langsung x sempat update blog nih.
Ada tetamu dari jauh datang.
Nun dari Kelantan.
(kawan lama mama n papa)


Riuh rendah plak rumah ni bila dowang sekuarga ada.

Member ni dah anak dua..sepasang plak tuh..jeles2

Dhiya pun hepi jer kawan lama dia datang.
(kawan ni dulu sama2 ngajar di Subang, skang dah balik Kelantan)

Dhiya ajar Marsya Damia wat peace..heheh lucu amat


Mohd.Aisy Rayyan pandai bergambar..tapi asyik tengok kamera Daddy dia jer
mama eily dia nih puas duk agah..hahaha


Time ni dowang dah nak balik :(


dan yg paling bestnya..
Dowang bawak menda nih haaaa..




Keropok lekor..Kelantan maghi (baru lepas rebus semula)


Sedia utk di ngap...
bersama


sos pencicah Ummi
sedap tau pencicah ummi nih..
bli kat kelantan..dalamRM1.50 sebotol
balik nnti nak beli ag..saper nak kirim????hahaha

Sebenarnya ritu terliur jer tengok blog MRS.K bila dia wat post keropok lekor
yg kawan dia bawak balik dari Terengganu tuh.
Dalam hati berkata2, bilalah nak balik Kelantan or Pahang nih..teringin kopok lekor
Upa2nya doa diperkenankan Allah..
x sampai 24jam, dah dapat keropok lekor..
Alhamdulillah..



Nota kaki:
*Apsal arini cerita berkait ngan MRS.K sajok nih??? huahuahua

*Kat kampung mama ada makcik tuh buat kopok lekor, sebatang baru RM1 dia jual.
sedap plak tuh, panas2 ag..dia buat just utk jual kat kampung jer.

*Aritu beli kopok lekor kat Mersing, dekat umah ustaz Lah..sedap jugak. Nnti nak beli lagi ler

6 ulasan:

nabilah_2908 berkata...

alahai.....sedapnya keropok lekor...

jom ke APA KATA HATI pulak,
REUNION

::Mamalyna:: berkata...

eily, kita plak minggu lepas, makan kopok lekor, member asben bawak dari ganu... memang sedap! rasa ikan jer..

BIONIC WOMEN berkata...

mamalyna:
best kan kopok lekor ganu...
yummy2..

MRS. K berkata...

eily,
i kan idola u! kekekeke

ibuayahdamia berkata...

tapi kan, kopok lekor mersing pun ader gak yg tak sedap tau..tak ori macam kat ganu ngan kelantan..huhuhu..

BIONIC WOMEN berkata...

mrs.k:
itu bermakna, i x missed baca blog u...peminat setia.huhu

ibudamia:
kopok keping dia x sedap sangat..
kopok lekor yg eily beli tuh, boleh tahan jugak..tapi mahal ler berbanding kat kelantan or ganu