Jumaat, 19 November 2010

YEAYYYYHHHHH....CUTI BERMULA

Yahoooooooo..com.my
hureeeyyy..yippyyy.yippieee

hari ini hari Jumaat..
penghulu segala hari..dan tambah best bila hari ini
hari TERAKHIR papa kerja utk tahun ini.





Cuti panjang sudah bermula
Memulakan minggu pertama cuti kat rumah sendiri
gi merambu- ramba tengok sale (tengok sajer ek.. :) )

Then 2 minggu cuti kat Kelantan
yg pastinya padat ngan aktiviti berjimba bersama keluarga
Rantau panjang, PCB, KB Mall, Wakaf Che Yeh, Pasir Mas, Pantai irama, Water splash
menggamit2 nih

Pastu sambung 2 minggu umah my mom kat Pahang..
Teluk Cempedak, Bukit Gambang, Cherating, ECM, Umah ustaz Lah
macam2 agi ler..
yg penting nak makan masakan mak puas2
haduss..tidak sabar asenya

Then minggu berikutnya sambung ag bersoping YES kat sini
Mak datang bercuti umah kami
mungkin kami akan berpindah..


Ni lah yg paling seronok bila dah bergelar surirumah ini
tambahan lagi si suami adalah cikgu.
cuti amat banyak...
ongkos sajer x berapa nak banyak nak gi holiday sakan..
hahahaha


Harap2 sepanjang cuti ini, kedua kampung kami tidak banjir.
Kalau x punah ler harapan.
Duk terperap kat rumah sajer jawabnya.




Nota kaki:
*walaupun ada org lain dah start cuti sebelum raya aji aritu ag..tapi....argggghh biarkan lah

*u oll percaya x, mama x memasak kat rumah mak?? sebab mak saya mcm lipas kudung, belum sempat makanan hadam dah ada makanan menunggu..belum sempat masak dah terhidang makanan..hahaha..
just make a wish..then ur wish will complete..hahaha

♥♥ ada yg jeles ker???

12 ulasan:

Pn. Zana berkata...

sy jeles! :D

balik kampung yg paling best sekali kan ?:D

take care cuti tu . hope x banjir. nak pindah ke mana?

MamaRifqy berkata...

waaahh..penuh aktiviti dhiya ye..mai singgah TRG jumpe Iqy =)

BIONIC WOMEN berkata...

pn zana:
jeles ek???silalah jadi cikgu..hahahha
Xtau ag pindah maner..xleh review kat sini, bahaya..nak pindah pun nak jaukan dr dari parasit merbahaya..hahaha

Mamarifqy:
umah iqy???? boleh jgk..odw nak balik pahang dari kelantan..hehehe

MamaRifqy berkata...

sile2 !leh jumpe2!kihkIhhhh..

amirah berkata...

bestnyaaa..husben saya pun last arini..ok, sgt jeles dgn sume orang yg keje cekgu dgn jadik surirumah..

BIONIC WOMEN berkata...

amirah:
kengkadang kalau dapat bercuti dan balik kampung lelama..ilang rasa nyesal berhenti kerja..tapi kalau time nak soping, nak mewah2, nak beli itu ini, rasa ler jugak nyesalnya..hehe..tambahan saya jenis yg x pandai mintak2.malu

Nad @ MamaZakwan berkata...

tak sabar nk tggu papazakwan jadik cikgu..harap2 dpt la..part surirumah tu dah sama dah, hehe..

selamat bercuti! harap2 blog tak cuti jugak la ye...rindu nnt!hehe

MRS. K berkata...

kalau balik kampong, kay pulun tidoq puas2 jer.. anak dah tentu adik jagakan, kerja kat dapo mak yang buat.. huhuhu.. heavennn sungguh

BIONIC WOMEN berkata...

Nad:
papazakwan apply jd cikgu ker???
kalau dapat best ler..heaven tau..hahaha

uihhh...blog ini tidak bercuti, insyallah..kecuali umah mak saya jer, line kureng..

Mrs.k:
pulun tido ek??
satu kerugian saya ialah, saya x pandai tido siang.huhuhu.
kekadang jeles tgk Dhiya ngan papa dia tido, tapi saya puas nak lelapkan mata tetap x jd..itu yg selalu masak tuh..boring

Amy Syaquena berkata...

salam..

wah penuh aktiviti dia ye , meh la singgah kb leh la kenak2 he3..

BIONIC WOMEN berkata...

meme akan ke kb tuh..hehehe
nnti kita kontek2 ek.

*bestnyer ramai yg nak jumpa cuti nih

ibuayahdamia berkata...

walla...nak balik kg erkk...best best..

kalau rumah MIL kak ayu pun sama...semua dia masak...kak ayu tolong sikit2 jer kat dapur..sebab anak2 dia yg request mak diaorg masak...haha..best2 best..