Selasa, 2 November 2010

RUMAHKU SYURGAKU...IDAMANKU

Dah lama impikan rumah sendiri..tapi belum berkesempatan lagi
tengah berusaha keras utk memperolehinya.
Bila dengar kengkawan beli rumah, amat ler jeles hokeh!
Tetambah bila tengok kabinet dapur ler, lampu hiasan ler, sofa ler..

Mama kalau nak beli rumah nak beli kat Kelantan..
Hehe....mengofer diri utk hidup dikampung suami tau..
Papa x pernah paksa ek, mama memang suka duk Kelantan.
Suasana tu yg mama suka..agipun umah kat Kelantan menarik tau harganya..

Tahun lepas masa balik beraya...terbekenan sangat ngan 1 rumah banglo kat Tanah Merah.
Masa tu baru fasa pertama siap...sempat ler ngan papa masuk dalam rumah tu...
Besar tau...yg bestnya tanah teramat luas..rumah boleh sambung kiri, kanan, depan & blakang.
Harga masa mula2 bukak RM185 000
What???terkejut mama....murahnya....
memang mama teramat berkenan. Siap dah berangan2 dalam kepala nak modified camner.hehe
Tapi masa tu, rezeki xder lah...fasa first tu dah abis jual
nak beli fasa ke2..harga dah jadi RM190 000
(tapi ada kekangan lain plak..huhuhu..sadis sangat)

Tapi masih x puas hati...masih mencari rumah kat Kelantan
Then jumpa ngan rumah ni






Lundang paku, Kota Bharu
RM195 000

Harga katanya masih leh tawar..tapi luas tanah dia limited skit berbading yg kat Tanah Merah tu.
Pastu mama plak x braper berkenan, sebabnya dekat sangat ngan rumah Tokma.
Cakap ngan papa, kalau bleh jauh ler skit. xmau ler sampai berjiran..hahaha
so abaikan rumah ni..tapi ase nyesal plak bila semua lot dah terjual


Pastu tok ayah offer rumah kat Kok Lanas nih
Masa dalam pembinaan, tok ayah kata harganya RM190 000
Kami xder masa nak servey rumah ni..
Ntah ler..bukan rezeki kami kot...
biarkan berlalu gitu saja




Kok lanas RM240 000
(skang harga dah naik)


Rumah ni x pernah kami servey pun
tapi tadi masa tengok kat Mudah jumpa ni
luasnya tanah dia..boleh modified macam2 nih
Kalau ler dapat..sukanya!!
hehehe



Kota Bharu RM350 000
(tapi berangan sajer boleh ler...diluar kemampuan tuh)



Then, skang terbekenan kat rumah ni
kali ni biar ler dekat sekankang kera pun ngan umah tokma
balik ujung tahun ni nak jugak g tengok
nak servey harga, keluasan, pattern dan kawasan..
Kalau dalam kemampuan.....nak ler umah ni, papa..
pleasseeeeeee

(Wah...melampau sungguh mama mu ini Dhiya, mintak rumah macam mintak coklat 20sen)




Price: RM 205 000
Bedrooms: 4
Type: Houses Size: 1405 sq.ft.
Title type: Freehold Tenure: -


Banglo setingkat - 4 bilik 2 bilik air
Land area : 5,413 kps.
Build-up area : 1,405 kps.
Plan : Standard design - Design 1.
Harga : RM 205,000.00 (boleh runding lagi)

Berdekatan dgn pasar ketereh,kawasan kedai,bank,pejabat pos,balai polis dan jalan besar ke kb-kuala krai.
persekitaran kampung yg selesa,tenang dan damai - kedudukan rumah 100 meter pula drp jalan utama.
(


(kalau mintak tok ayah yg ejaskan ni, mesti leh murah lagi..tok ayah kan ore sohor area tu..hehe)
opssss...tok ayah bukan org berpangkat tau, cuma org lama dan pembuat rumah yg terhebat.



Nota kaki:
Belanjawan aritu, yg Rumah pertamaku tu itu membuka ruang kami nak berumah..hahaha

*Gambar2 kredit tu mudah.com....(nnti balik kampung mama snap ruang rumah ni ek)
tu pun kalau masih tidak terjual

*Rumah kat KL ni dah x termampu nak beli kot..kecuali yg bank lelong..tapi tanahnya xder le

4 ulasan:

nabilah_2908 berkata...

semoga impian tuk dpt rumah tecapai.. :)

BIONIC WOMEN berkata...

nabilah:
huhuhuhu..terima kasih sangat2

Lelord berkata...

hehhehe kalau dh rezeki x kemana

Damia Aleesya & Damia Ayunie berkata...

wah...ader cita2 nak balik kg yer....heheh...tapi bagus gak..sebab rumah kat kelate agak murah berbanding KL dan JB ni...semoga impian tercapai...