Selasa, 16 November 2010

BERBAKATKAH DHIYA???

 Sebelum baca dengan lanjut..mama nak mintak maaf
gambarnya halus bangat
(mama x pandai ag ler nak guna kamera ni utk closeup..auto sajo)
s, saper yg ada kanta or microscop silalah guna
hahahhaha

Nak cerita tentang anak dara mama nih.
Sejak akhir2 ni tunjuk bakat melukis.
aritu ada mama wat entry yg dilukisnya segala lukisan abstract kat dinding rumah ni kan
sekarang dah semakin pandai dan matang lukisannya
tapi kat drawing block ler.
mama dah jentik jari arituh..haha

Tapikan..alkisahnya
ada 1 pattern ni mama tertarik..
Dhiya asyik lukis menda yg sama jer...
bila tanya..aper yg Dhiya lukis???
jawabnya:"ikey mos, mama" (read:mickey mouse)

Nak Tengok????

 Tadaaaaa...ikey mos versi Dhiya
yg bulat 2 kat atas tuh, telinga mickey mouse, tangan ngan kaki..hahhaa
yg 2 garis tuh, mulut.
(mengikut prescription dari Dhiya)

Setiap kali dia melukis mesti dia lukis imej tuh
u oll tengok yer......



Sama jer kan??/
Ada rupa mickey mouse ker??
boleh ler kan, imaginasi budak 2 thun 9 bulan..hahahha

yg kat bawah ni plak lagi lucu


yg warna biru 2 batang tuh..
Dhiya gi amik sikat dia...pastu dia lekapkan then lukis ikut tepi sikat tuh
pastuh jerit.."mama. iya nina ukis cikat ambut"
(read: mama, dhiya khairina lukis sikat rambut)
huhu
kreatif jugak anak mama nih..
boleh jugak terpikir g tekap gituh.



Nota kaki:
seronok tengok anak semakin pandai...Alhamdulillah

2 ulasan:

Diyana Zulkifli berkata...

hehe..kreatif dan inovatif dhiya neh.;)

eily,selamat hari raya!*balik pahang tak?

BIONIC WOMEN berkata...

diyana:
selamat hari raya...
x balik ler, sek e,somi x cuti khamis dan jumaat tuh