Sabtu, 24 Julai 2010

KISAH LUKISAN ABSTRAK

Bebaru ni ada orang datang umah. Kawan a.k.a kakak angkat mama yg dah lama x jumpa. Terputus hubungan lepas hanpone mama ilang dulu. Trus xleh nak kontek2. Ekceli mama memang rapat ngan family akak ni. Ujung minggu masa tengah belajar dulu memang kat rumah dia ler mama menghabiskan masa sambil dapat makan free. Kwang3.

Mama memang xcited giler dapat jumpa semula dengan Kak Ija n family. Lama giler la x jumpa, apa tidaknya kalau dulu anaknya yg sulung tu si Amirul tu mama duk dukung kehulu kehilir skang ni dah form 2..waaaahhh...dah jadi anak teruna. Agak2nya dia percaya x dulu mama yg dukung dia..hahaha..
U olls tahu camner leh jumpa semula? time kasih pada Facebook..haaaaahaaa

Then....mama bukan nak citer kisah family ni ajer tau. Ada ag citer best di sebalik kehadiran family ni kerumah kami. Sedang kami syok borak citer lama2 dulu, abang Kholil (si suami kak ija) dia gelak sorang2 kat atas kusi...Mama ngan papa kehairanan. Kami wat lawak ke sat tadi? Rasanya x lawak maner ugek.
Dengan perasaan berbalam2 mama pun tanya: naper abang kholil tetiba tergelak? manerlah tau kan kot2 cicak berak atas pala mama ker, aper ker? isau ni..isau ni. Dgn ketawa yg berdekah2 tu dia jawab: xder, abang kholil tengok umah eily ni banyak lukisan abstrak,..
 yang ni abstrak..katanya

yang ni pun abstrak..
tapi yg paling x tahan ada yg lagi abstrak..(sambil ketawa tunjuk kat dinding)


*
*



*

Huhu....malunyer.
yg diketawakan itu adalah lukisan abstrak anak dara mama kat dinding ni...hadosssss

Termasuklah yg ini..

Buat anakku Dhiya sayang: Mama tahu Dhiya memang kreatif, mama tahu yg anak mama ni dah pandai melukis, mewarna, tapi x cukup ker drawing block yg mama beli tu anak oiiiii..
mentang2 ler dinding cat putih kan? Aper kau ingat canvas melukis ker anak? 
Ni umah kerajaan anak oiii..kalau umah sendiri dah lama mama cat ngan cat mahal yg boleh sapu jer tu..Sayanngggggg anak mama  :P

Then..kalau ler Mrs.K a.k.a ibu hadif baca entry ni, mama nak nangis puas2..
baru semalam mama baca kat blog dia ada solution terbaik punyer nak ilang conteng2 ni..
x sempat apply dah ada tetamu tegur..malu beb...huhuhu

6 ulasan:

Diyana Zulkifli berkata...

hihi.umah diyana so far blum ada contengan.sbbnya mia masih suka guna papan drawing yg pasir itam yg bley padam2 tu..ape ntah nama papan tu.

Diyana Zulkifli berkata...

eily,diyana copy tau carta kuno peking tu..;)

BIONIC WOMEN berkata...

diyana: Dhiya pun ada papan tu, tapi kekreatifannya x dapat dibendung hanya pada papan itu..huhuhu

copy ajer la...sebarkan segala kebaikan..haha

MRS. K berkata...

kekekek... hahahah.. pi beli cepat2 span magik tu.. jangan basahkan tau..

BIONIC WOMEN berkata...

Mrs.K: kan dah agak dah..mesti kena gelak puas2 ngan ibu hadif ni punyer..hado...Dhiya nyer pasal a ni

Puanbee berkata...

haha rumah kita pun sama, biar kan dia conteng dulu besar sikit baru cat cantik2..