Selasa, 27 Julai 2010

JOM GOSOK GIGI

Ubat gigi aper u oll guna utk baby? 
Dhiya skang dah pandai gosok gigi sendiri
Memula dulu susah jugak nak suh dia gosok gigi, tapi mama sentiasa gigih memaksa Dhiya gosok gigi.
Mama start ajar Dhiya gosok gigi guna berus gigi getah yg masukkan jari tu
yg macam ni ni ler mama guna memula dulu...
pastu bila dhiya dah pandai pegang berus gigi sendiri mama belikan berus gigi utk dia..
yg mama nak citer ialah ubat giginya
Setelah mama melakukan servey dan sebagainya mama pilih ubat gigi First Teeth
ia selamat kalau anak tertelan dan mengandungi milk enzyme dan perasa buahan
kalau nak tahu lebih lanjut kandungan dan kebaikannya klik kat link bawah tu ek

Harga ubat gigi ni mahal ler skit..RM22 kalu x silap
x kisah lah melabur skit demi kebaikan anak2 kan? Lagipun sebagai parent kita mesti nak yg terbaik utk anak2 kan? Alaaa...1 tiub ni tahan lama tau..

 Yang penting Dhiya enjoy memberus giginya tanpa paksaan yg kronik..hehehe
Harap2 giginya lambat rosak.


Nota  kaki:
Pic kredit to mr.goog...malas nak snap ubat gigi dalam toilet..hehe

10 ulasan:

MRS. K berkata...

hadif takut gosok gigi... slalu i gosok ng kain jer.. huhuhu

BIONIC WOMEN berkata...

Dhiya pun bkan senang gak nak gosok..tapi mama dia ni psyco baik punyer...hehe..slalu tunjuk gigi yg buruk2 dalam gambar kat Dhiya then kalau dia xnak gosok gigi pakat ngan papa dia cakap gigi Dhiya kotor la, busukk la..mesti dia nangis nak gosok..hahaha

Mama Hanim berkata...

hanim gosok gigi guna yg lion tu.. kdg2 pakai fresh n white je..

nabilah_2908 berkata...

tak tau nk komen apa...huhu...sy tumpng baca jer la eh.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
MASA ITU EMAS

BIONIC WOMEN berkata...

mama hanim: hanim dah besar, pandai split out dah...takut Dhiya tertelan jer...tapi skang dah pandai split out water dah.

nabilah: baca jer..kumpul ilmu..hehe

anisalya berkata...

Alya memang tak ada maslah nak gosok gigi. dari kecik gosok gigi depan dia.

kadang-kadang dia mintak berus gigi ibunya ni. bila beli berus gigi untuk dia... ok je. dah boleh gosok gigi sendiri.

sesekali tu gosokkan untuk dia. ubat gigi guna mukmin junior.selamat kalau tertelan jugak. tiub kecik baru RM2.90.

hehehe... tahu pasal mukmin junior tu pun pasal keluar iklan dalam tv...

CERITAKUASN berkata...

anan tak mo gosok gigi. kalau ummi dia nk tolong gosokkan pun tak mo. camner nih? mmmmmm

BIONIC WOMEN berkata...

anisalya: eh x pernah dengar mukmin junior ni, pasni nak g servey ler..hehe..pas abis first teeth ni nak try mukmin lak..tq yer


ceritakuasn: kena guna psyco lebih kat anan tu..hehehe

T@sh Sch@ berkata...

erm...
dulu2 mak ajar saya pakai ubat gg kolgate jer... pedas!!!

Momma Mia berkata...

oooo ku tertinggal kereta api la...
good info. Thanks for sharing...