Jumaat, 30 Julai 2010

FRIDAY BLUES

Haaa...korang pernah dengar Friday blues? Mama sorang jer kot mengalaminya. korang mesti bese ngan Monday blues jer..Kan?kan?kan? Mama plak x der istilah Monday blues tapi Friday mama...sososososo kelam kabut..
Tq..mr.goog for the nice pic

Hari Jumaat hari yg singkat bagi mama. Bangun kul 6pg wat bekfes utk papa and so on...then masuk kain dalam mesin...lipat kain semalam...uruskan Dhiya...tup..tup...tup dan pun kul 11 lebih..x masak ag..hari Jumaat papa balik kul 12. Memang macam lipas kudung ler mama beroperasi.

Memang sesangat kelam kabut. Rasa nak tercabut tulang belulang nak sampai kul 12 tu...maner nak mop lantai, sapu sampah. Tapi besenya sempat, kekadang ader ler yg termiss.

Mama nyer rules and regulations...sabtu dan ahad xder basuh2 baju, xder mop2 lanti, xder kemas2..sabtu dan ahad betul2 family day. Hari untuk bermanja2 anak beranak, hari untuk bersoping, hari untuk jengjalan dan hari untuk melayan karenah Dhiya. Kat situ bestnyer jadi surirumah ni. Sooooooooo...semuanya kena pulun hari jumaat.

Macam minggu ni, Sabtu dan Ahad dah penuh ngan aktiviti termasuk ler petang Isnin tu pun ada ag aktiviti..Hehe...


Nota kaki:
*Sibuk cam lipas kudung pun, sempat ag curi masa update blog...sambil lipat kain..hahaha
*Petang nnti update citer len ek...

6 ulasan:

T@sh Sch@ berkata...

erm... jalan2 cari makan .. best nyerrr

Mak Su berkata...

slm ziarah :)

friday blues bagi saya adalah lebihkurang mcm monday blues gaks... hehehe

nabilah_2908 berkata...

kalau mcm tu..apa kata...malam2..sumbt baju2 dlm mesin...pagi2...baju h siap..dh boleh terus sidai...dh save masa basuh baju.. ;)

pagi jer kan bzz..ptg dh relax..tul tk..? (^_^)


jom ke APA KATA HATI pulak,
AWSOME PHOTOGRAPHY - PART 2

Damia Aleesya & Damia Ayunie berkata...

monday blues pernah...agaknya kena tukar friday greens....wakakaka..

memang sesibuk mana pun, blog tetap kena tgk kan...cuma sempat tak sempat update ngan tinggal jejak jer...

BIONIC WOMEN berkata...

Tash scha: jalan2 cari makan best, jalan2 cuci poket agi best..hahahha

maksu:seb bek ler saya ni xder monday blues...hehe.monday ag syok kot...sebab pas husband g kerja leh tido smula..haha

Nabilah: betul ugeksss...

ibu damia: bloger ala tegar x tegar ni kena ler tangok blog..sempat tu curi masa skit2..hehe

Mamamya berkata...

wahhhh...sama lah kita...ari sabtu n ahad mmg waktu utk b'manja2 dgn family....jalan2 cari makan...shopping2...balik kg ( mentang2 kg dekat kan..kan..)hehehe...