Selasa, 27 Julai 2010

RASA @ RUPA?

Semalam mama blog reading, ramai yg wat entry masak memasak sempena ujung minggu kan. Semuanya wat mama telan air liur. Hehe. Tapi mama ni lain skit, ujung minggu adalah waktu utk makan luar..haha..Itulah seronoknya jadi hoswife, tambahan bila dapat suami cikgu cam papa. Hari2 bekerja mama akan masak, papa akan balik makan kat rumah..tapi bila sampai time ujung minggu kami akan merayap cari makan.

Ujung minggu baru ni, banyak ler tempat2 kami terjah..tapi kali ni nak citer tentang satu kedai di Uptown Shah Alam tu..tempat makan yg lain tu, lenkali ler mama citer. ok..

Kami ke Uptown S.A ni sebab nak alter sluar papa, papa memang suka alter sluar kat situ, kedai nya Turbo 360 kalau mama x silap..pastu tengah jengjalan tu, anak dara mama tu, dengan lentok kepala ajak papa minum air. Haaaa...sekarang Dhiya dah pandai request nak makan kat kedai tau. Budak zaman sekarang kan?  So papa pun ajak ler mama g layan air kat gerai makan banyak2 kat situ. Kami ni cerewet skit bab nak pilih gerai ni, maklum ler bawak Dhiya kan..takut jugak kotor. Slalunya memang kami  x layan gerai kalau bawak Dhiya, tapi kali ni atas permintaan Dhiya, papa yg lemah itu pun mengikut jer..hehe

So...papa ngan mama sama2 decide utk makan di kedai yg paling cantik kat sana..decoration dan keluasan kedai tu amat ler berbeza dengan kedai2 yg lain...kerana hati dah terpikat, kami pun mengorder makanan. Tengok pada menu card nya...wahhhh..banyak pilihan..dari goreng2 sampai ler ke sizzling pastu ada western food, ada plak nasi ayam..dan bermacam2 lagi.

Papa tanya mama, nak makan aper? Mama memula x mau makan, dah malam kan..abis ler diet mama
( walaupun mama amt terliur tengok gambar grill lamb chop nya)..huhu..papa pun guna ayat yg slalu wat mama kalah.."makan ler skit, bukan kita slalu datang sini, kang lapar..nyesal plak"..hadusss...then mama pun order char kuew teow..Dhiya awal2 ag mintak ngan waitress tu nasi ayam..(haduss..anak itu, malam2 nasi ayam) Papa pun kata..xper saya kongsi ngan Dhiya..huh

Haaa...ni ler kedai tu..Big MUg kalau x silap namanya...nampak cantik giler kan..berbeza ler ngan gerai2 lain kat uptown tu

Tapi kan...rupa2nya warung jer yang gempak...makanan dia hampeeehhhhhh sesangat..x boleh g tekak mama.huhu..sadissss betul la

Ni rupa char kuey teow dia...x sedap langsung
X abis pun walaupun mama dan papa dah kongsi makan..Bayangkan lah...
Nasi ayam dia pun ampehhhhh...setimbun ag nasi x abis walaupun papa cuba abiskan..
Dhiya makan sesuap jer cakap x sedap..
Jangan x tau..anak mama tu memang pandai memilih makan..

 Tengok ler..muka frust anak mama...
Marah betul dia x leh makan nasi...x sedap katanya..
siap ajak papa g kedai lain nak nasi lemak plak..kuikuikui


So kalau u oll ler...camner nak pilih kedai makan, yg cantik bersih ker yg ramai orang?...
kadang2 yg ramai orang tu pun belum tentu sedap..kwang..kawang..kwang



Nota kaki:
Saper tahu kedai maner yg sedap kat Uptoen S.Alam tu gitau ler ek....

5 ulasan:

Damia Aleesya & Damia Ayunie berkata...

betul....kadang2 yang ramai org tu lagi hancuss....sebab kualiti dah tak jaga...

ayu selalunya kalau dah suka makan kat satu kedai tu, memang jadi regular customer kat kedai tu dah...sampailah boring, baru cari tempat makan lain..

cuma kadang2 tak salah nak merasa restoran baru kan...kalau sedap datang lagi...kalau tak..bye bye

T@sh Sch@ berkata...

dulu .. scha suka try2 tmpat baru .. n selalu komen [d tm[t mkn yg xbest tu ..agar mereka tau kesilapan n perbaikinya ...tp tu dulu la .. sekarang lebih suka msk sndiri ..;P

salam kenalan

BIONIC WOMEN berkata...

ibu damia: Dulu kitaorang gitu ler..suka stick 1 tempat jer kalau tekak dah bekenan..tapi sejak pindah subang jaya ni, x jumpa lagi tempat yg masyuk lazatnya..tu yg duk musing mencari tu..tapi banyak kena yg hampeh..huhu..kelantan jugak best..gerai tepi jalan pun best..murah lak tu..kalau x best pun x ralat sangat..sebab murah..haha

Tash scha: masak sendiri isnin sampai jumaat jer..hehe..sabtu ahad hari merewang mencari makan..x jumpa lagi ni tempat best..huhu

Mama Hanim berkata...

seb abik kt kedah ni ada byk kedai makan best, tp still xleh lwn kelate la..hehe..

BIONIC WOMEN berkata...

mama hanim: untunglah dapat tempat yg banyak makanan sedap2. kalau duk kat subang jaya ni, mahal jer lebih, tempat elit katakan..tapi rasanya ke laut..huhu.
Klate is the mabeles place for mabeles food..hehehe