Selasa, 20 Julai 2010

MASA MANDI DENGAN HALOS N HORN

Pernah dengar range produk halosn horn? Produk untuk anak2 yg selamat tanpa kimia berbahaya

Ni range produknya...
pic:kredit to google..malas nak snap ler..huhu


Mama baru lagi tukar kat produk, nak kata baru sangat xder la tapi dah 2 botol gak habisnya..hehe
Camner mama kenal produk ni? 
Mama tengok promosi kat Giant then trus try google kat internet..mama tertarik dengan formula bebas kimianya..kalau uoll nak baca tentang produk ni dan ingredient policynyer leh go to 

Masa Dhiya mula2 lahir dulu mama pakai Sebamed range and stick ngan produk tu sampai Dhiya 2 tahun..
Sebamed agak mahal ler kan? Then mama ingat bila Dhiya dah besar skit nak change to  
mandian J&J hypoallergenic tapi masa g Giant tertarik plak ngan HAlos n Horn ni..kandungannya tiada semua bahan kimia yg selalu ada dalam mandian or shampoo yg boleh mendatangkan rengsaan pada kulit..antara bahan kimia merbahaya itu ialah






Untuk pemahaman lanjut tentang kimia berbahaya ni, sila klik

 Masa Dhiya kena rashes dulu, mama pernah tanya Pharmacist sabun aper yg paling baik bila anak kena rashes..then dia jawab better x payah guna sabun langsung sebab basicly semua sabun ada kimia yg merengsakan walaupun skit..

So kepada kengkawan yg ada anak yg kulitnya agak sentitif, macam Dhiya tu kan..try la produk ni..
Produk ni teramat ler murah tau...RM4.99 sebotol tu, tapi Giant selalu wat promosi RM2.99..
Sangat ler murah and setakat ni tiada masalah langsung ngan kulit Dhiya..


Dhiya pakai utk mandian jer...

Nota kaki:
Kekadang yg murah tu ag ok dari yg mahal, tapi mahalnya hanya kerana nama..hehe

3 ulasan:

Mama Hanim berkata...

info yg bagus gak ni..tq eily..

Diyana Zulkifli berkata...

penah tgk kat giant.tp sbb murah sgt ,tak brani nak beli.ok ek eily?nak try jgla pd mia.dia mmg rashes truk klu salah sabun

BIONIC WOMEN berkata...

mama hanim: sharing is caring..hehe

Diyana: mula2 dulu eily pun pikir macam diyana, murah sngat bagus ker? then bila eily masuk wed dia study, then eily try...quite ok la..kulit Dhiya klau salah sabun akan jadi kering n menggelupasas..yg ni xder, ok jer..