Isnin, 12 Julai 2010

TERBAIK DARI LADANG

Weekend baru ni tok dan aki Dhiya datang dari kampung, nenek ikut skali. sonok tengok Dhiya happy
.mesti dia indu giler ngan tok dan aki dia..tok dan aki plak ken men ag melayan cucu yg sorang tu.
Yang ag best nyer, memacam benda yg best2 tok bawak dari kampung tau...
Nak tau aper yg tok dan aki Dhiya bawak utk kami sekeluarga? 
Jom layan..............................................

*


*


*


*


*

u oll leh teka x aper menda ni?
teka lah,,,tekalah..


ketam dan ikan yg fresh dari jeti..
Kat kampung mama nelayan akan jual murah kat penduduk setempat bila kita g bli kat jeti
ikan dan ketam ni baru jer dinaikkan dari bot..
sesangat fresh tau...yummy

Ketam masak cili dalam proses..
xleh biar lama2 nanti x fresh lak.
u oll nak ker???

Bukan itu sajer yg tok Dhiya bawak dari kampung..ada ag yg lagi special...


yummy...yummy..durian kampungmemang mebeles..
aki kata baru gugur malam tadinya
sangat le fresh..rasanya memang menjilat jari ler

wow...sangat mebeles

si kecik ni pun x lepas peluang...hehe..

Sonokkan bila sesekali mak ayah kita datang dari kampung...then bawak plak something yg memang payah nak dapat kat sini...kalau ada pun mahal nak mampos..huhu



Nota kaki:
*Aki Dhiya pernah beli durian kat kampung RM10 utk 12biji,..sebab durian 2 dah 2 hari gugur...
tapi kat area subang jaya ni..RM12 sebijik..tp ntah bila la gugurnya
*Tau x ketam tu RM5 sekilo..tu pun aki Dhiya kata mahal sebab ketam masih kecik..huhu..
kat sini RM 15 sekilo tu pun ketam dah nak jadi bangkai...

4 ulasan:

MRS. K berkata...

pergh... bestnye... parents i susah skit nak datang umah.. depa sibuk memanjang

BIONIC WOMEN berkata...

mrsk: parent i pun kije gak..tapi
sbb cucu nyer baru sorang...lama x jumpa cucu xleh dowang tu...

nabilah_2908 berkata...

oh..lama sungguh2 tk makan ketam..teringin lk...huhu...

jom ke APA KATA HATI pulak,
KENDURI DURIAN

Diyana Zulkifli berkata...

perghhh...ssedapnye eily!bak sini sikit ketam tu..yummeh