Khamis, 1 Julai 2010

PENATNYA HARI INI

Hari ni mama agak penat. Letih ooo uruskan rumahtangga ni...bangun pepagi tadi pas mandi siap2, mama g kedai dulu beli lauk segar.pepagi slalunya dowang baru amik barang kat pasar,,,then beli Roti telur kat kedai mamak. Memang planning x wat breakfast sebab projek besar mama ni...Papa plak kata nak lunch waktu rehat kat sekolah jer.Mama g jalan kaki tau, sesambil exercise la katakan...hehe
Dhiya bangun agak lambat, so after basuh kain, jemur kain. mama memulakan operasi membasuh kipas yg dah berhabuk dekat setengah kati..hehe
Ni gambar kipas yg dah di servis..gambar sebelumnya? x payah ler..nanti korang pengsan

Siap basuh sume2 kipas kat rumah ni..sambung plak dengan mop lantai
Bukan senang nak mop lantai kena angkat tikar kata depan tv tu..
penat woooo
Ni hasilnya..setelah itu, mama ase pinggang dah nak patah..Dhiya pun bangun tido..

Mama trus sambung aktiviti  masak tengahari..
but bila mama jenguk ruang tamu..
tengok ler ape jadi
 Dhiya siap nyorok lagi..takut kena marah ler tu...
macam2 menda dah tumpah..huhu..
tu belum tengok agi kat depan tv tadi, tikar pun mama blum sempat bentangkan semula
kat depan tu penuh ngan mainan..
(hilang mood nak snap...)

Huhu..penatnya mama..Dhiya oiiiii...

2 ulasan:

MysDear berkata...

hihihi sabor2...mmg penat..akk phm tu :)

BIONIC WOMEN berkata...

tu la akak...saper kata jadi surirumah x penat..agi penat dariorg keje pejabat..huhu