Selasa, 16 November 2010

NASI GORENG AYAM KFC

 Alkisahnya semalam, mama dah masak nasi
lauk belum sempat masak, then papa sms..
"Dinda, saya bawak balik ayam KFC nih, ada jamuan kat sekolah, tapi ramai budak x datang"
So mama kansel sajer masak.

Banyak jugak upernya papa bawak balik ayam tuh..
Memang x abis kami anak beranak makan..
Dhiya memang x makan sangat yg part isi2 tuh, dia makan peha sajo
Mama lak xleh telan sangat original nih, papa apatah lagi kan..

Pastuh, dah petang tuh....xtau nak wat makan aper
mama goreng sajok nasi tadi..taruk ayam KFC yg mama carik2kan isinya
Kalau x buat gitu membazir ler ayam2 itu.


 Soooo....terhidanglah..
Nasi goreng ayam KFc..(memang ayam lebih dari nasi)

Tolonglah jangan dipandang hina nasi gorengku ini..hahahhaha
Memang betoi, kat dalam peti ais dah kosong.
ingatkan boleh cuti, so balik kampung awal
pastuh, nak g beli kat kedai, hujan lebat giler semalam..hadoiii


Masih ada balance seketul..
dah x lalu nak tengok..hahahhaa


Dah kata keropok lekor banyakkan..makan sampai pitam
hahaha



Nota kaki:
masih berharap boleh balik beraya di kampung petang nih..huhu..seriously, xdr preparation aper2 pun kat rumah nih..

4 ulasan:

amirah berkata...

mama dhiya : husben saya masak bubur nasik letak ayam KFC ni..adoii..sedap giler..tapi malas nak puji lebih2 sebab takut kembang..cuba la masuk dalam bubur..sedap!!

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ berkata...

wah sedapnya...nak tikit boley...Salam AidilAdha untuk puan blogger sekuarga, komen terakhir sebelum bercuti panjang ni...

Pn. Zana berkata...

asben awk panggil dinda ek ?huhu. so sweet. selamat hr raya yer..sy x balik pun .beraya di sni aje

BIONIC WOMEN berkata...

amirah:
macam best jugak idea tuh..nak try ler pasnih.heehhehe..
kena puji selalu suami kita, biar dia terangkat dan kembang, mesti dia rajin ag buat pasnih..hahaha

Anje:
samat hari raya anje...
bestnya anje cuti panjang,,huhuhu

pn.zana:
a'ah panggilan kami kat rumah dinda kanda..tapi kekadang nak ringkas jd de jer..hahaha
seb bek xjd kuda.haha