Isnin, 8 November 2010

SHOPING NGAN DUIT SYILING

Sebelum nak mula cerita
nak ucapkan Takziah pada
Na a.k.a mama iqy kerana rumahnya telah dipecah masuk pencurik dan mencurik duit syiling (tabung iqy)
malahan umah apang ipar dan jirannya juga turut dipecah masuk

(kenduri syiling ler pencurik tu)
Bersabar ya Na...semoga Allah limpahi ngan rezeki lain yg berlipat ganda

p/s:mema
ng x berkat idup pencurik tuh

Ok..berbalik pada cerita mama nih..

Korang sanggup ker bawak duit syiling g soping???
HAhaha..kalau singit 2 tu ok agi kot..x kan nak bawak beratus2 kan..
maunya rabak poket..hehehe

tapi kalau ujung2 bulan tu kan...
ase macam duit x braper nak cukup, tapi syiling banyak
silalah ke Mydin Mall USJ
kerana anda pasti tidak malu untuk bersoping ngan duit syiling itu

Kerana kat Mydin ada mesin nih


coin vending machine

coin anda akan ditukarkan kepada voucher tunai Mydin




Smart Syiling namanya



Bagaimana ia beroperasi??



Dhiya pun nak cuba tuh..hehehe

Boleh jugak kalau nak ajar Dhiya berdikari nih..
Kalau nak beli toys or something she want
simpan duit sendirik, bawak g Mydin, tukar dan beli...hehehe..



Nota kaki:
*Kalau agak2 ada x org bawak duit syiling bebanyak????
tapi ok gak, x payah beratur pepanjang nak tukar coin kat bank..hhahaa

*jadikan coin anda sebagai bajet soping barang rumha.kukukui

6 ulasan:

*azni* berkata...

tq for sharing..tak tau pon ado mesin tkr syiling ni..jakun sungguh la ai..hehe..

MrS. F!zA berkata...

wah senangnye!!!

eily, kita kalo nak gi jalan2 duit syiling terus simpan kt rumah..bwk duit kertas je..berat la nk usung syiling..kalo gi keje plk duit syiling pnuh beg senang nk beli kt kafe..wakakaka

MRS. K berkata...

baru sekali pegi mydin tu.. entah bila leh pegi lagi.. hakhak..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ berkata...

wah bagus la mesin ni...tak pernah jumpa kat mana2 lagik pun...

amirah berkata...

best jugak kalau collect syiling ni..mcm orang kaya je..hehe..padahal kumpul seposen je..kalo lima posen kaya le gak..tu la, aritu dh berkobar2 bawak sebeg duit syiling nk tkr kat mydin, pastu rupanya mydin melaka lom ada lg mesin tu

BIONIC WOMEN berkata...

Azni:
yg baik kita sebar2kan..hahahhaha
me pun x pernah guna lagi..hahahaha

Mrs.Fiza:
my hubby suka bawak syiling dalam poket..dia rasa bangga kalau time nak bayar, ad sen2 tu, then dia kuarkan..stakat rm3 tu mesti ada dalam poket dia


Mrs.K:
Kalau ke Mydin ni bagitau ek..umah eily sekankang kera jer..

Anje:
tu lah...memang penah jumpa kat Mydin ni jer..hahaha..
Bagus jugak kan kalau terdesak..hahahaha

Amirah:
akhir bulan, tukar duit syiling lerh berbelanja barang umah..syok2..hahaha