Jumaat, 5 November 2010

KISAH MAMA DAN LEVIS 502 SIZE 28

PERINGATAN!!!!!
Entry ini adalah
entry syok sendiri..
sesaper rasa nak muntah, disilakan muntah dulu baru baca..hahaha

Sesaper rasa xn
ak baca..jangan ler baca!!!


Memulakan entry ngan rakaman perbualan di FB..
Sila lihat aper ada kat slot2 berikut ek:




mama terlebih suka arini, sebab boleh pakai levis lama..

Pastu berbual2 ngan fiza tentang berat nih
malu pun ada nak sebut kan, tapi bila fiza teka berat mama...
ya Allah...malunya mama
Jauhnyer lagi mama nak kejar berat sebegitu, mrs fiza oiiii hhuhuhu




Nak tahu ker berat mama?
Oh no.....boleh baca entry berikut yea: Kronologi berat mama in KG
tapi tu sampai bulan 6 jer.
Last timbang masa wat UKJK dulu ialah 59KG
skrang...x pasti berapa



Ni ler levis mama maksudkan
jeans ni mama beli tahun 2007
masa beli dulu longgar amat..kena pakai tali pinggang
tapi sebab amat berkenan ngan pattern ni beli jugak walaupun size sedikit besar



size 28
Skang ni size 28 muat2 sajo.
tapi still leh bernafas ek..huhu

Berikut adalah gambar2 manusia yg xcited leh pakai sluar jeans lama dia
sila jangan gelak terguling2..huhuhu

Kalau beli jeans..memang x payah alter
memang ngam2 jer panjangnya

Tanya potogrape...leh amik bawah sahaja ker??
jawabnya: iskkk..kang org kata gambar tipu
kuikukui

(aritu mama berikrar xkan beli jeans baru selagi xleh pakai 28 semula)

papa kata: boleh ler bli sluar baru pasni..
mama jawab: x nak ler..nak tunggu boleh pakai size 27 dulu
Dalam hati papa: slamat ler duit aku..
hahaha



Masalah utama mama ialah nak kuruskan lengan dan bahu tuh
tengok lengan lebih besar dari betis..hampeh
then dagu mama tu masalah betul ler
Lagi 1, masalah sparepart kat perut tuh..(sakit mata memandang)

sesiapa ada petua dipersilakan ler turunkan kepada patik ini..huhuhu



nota kaki:
dah g servey levis tadi..then ada yg berkenan di hati...lalalalala..hati berbunga riang

11 ulasan:

MrS. F!zA berkata...

uwaaaaaaa...malu nya.. w/p xseberat eily tp rasanya mcm xmsuk ja size 28...wakakakaka sebab pinggang, paha bontot besar..bencinya!!! nampk je kurus tp kalo beli seluar selalu prob..kalo jnis miss punya mmg susah la nk dpt..kdg beli yg unisex punya..sob..sob..

aS_c0mei berkata...

muahahha...aku dah lama tak pakai levis.kat sini levis mahal & design outdated.brand lain yg best2 lg byk.yeehaaawww....

last dulu aku beli levis size 27 la kot.dulu aku boleh pakai levis size 25 tahuuuu.giordano size 24!!sekarang?????mimpi je lah.awat la perut ni tembam bebenooorrrrr...hangen sungguuhhhh!!

aku pon nak kurus.tp malas diet.malas exercise.camno la weiiiii....tensen lah.emo.haha

norhidana berkata...

amboi2...ptt nyer mama tak blh nk sampuk utk topik nih... sbb saiz 28 tuh dh terlalu lama tak blh disarung hehehe...

kasut HP tuh suke sbb simple je wlaupun agak mhl skit sbb tu kene tunggu gaji je baru blh beli baru

BIONIC WOMEN berkata...

mrs.fiza:
tengok gambar2 fiza kurus jer...
eily kaki xder probs sangat..tapi bila sampai perut tu..hadoiiii...
berlapis2 macam tudung fareeda.lengan dah macam hulk ogen.hahaha

As:
dulu ngko tu, angin tiub pun tumbang..masa kita fly pagar dulu, ngko leh lompat jer pagar tu,melayang cam burung.hahahha (nakal nyer kita dulu)...
ingat x kita selalu g servey baju brand coma kat kuantan parade dulu??huhuhu..size ngko s atau xs..hahaha..
Aku pun bukan diet sangat...tapi stail aku skang, perabis nasi anak jer.haha

Mama Dana:
tulah..berkenan jugak HP nyer sandals, tapi mahal sangat..macam surirumah sepertiku ini, kemampuan terhad..huhuhu

Nad @ MamaZakwan berkata...

feeeeewwwwiiiiittt...~~ =D

Lelord berkata...

hehehehehee masalah lela adalah tang montot...pinggang kecit jek... sgt le problem nak beli suor...pastu x suke lak nak pakai2 belt

'NuReeN' berkata...

hhhmmm.. nureen lps pantang dulu pon agak ketat la ngan levis saiz 27 tp skrg dh ok.. x der petua apa2 pon cuma nureen mkn 'photo clense-nona royag' buang lemak buang angin kempis perut.. mmg ok sgt2 mkn itueww ubat..

BIONIC WOMEN berkata...

Nureen:
wahhhhh...nak try ler...nak kempis jugak peyot ku ini..
esok jugak g cari

ann @ hatiberbunga berkata...

wah... tabik spring lah!
toing! toing!

*azni* berkata...

kite dulu lps kahwin duk tgk je suar levis kat dlm almari..lps setahun br boleh muat balik size 25..alhamdulillah,kalu tak ingt nk sedekah dah sume suar2 tu..

Damia Aleesya & Damia Ayunie berkata...

kak ayu pun nak cuba diet gak ni...nak pakai jeans siza 27...confirm berzaman baru dapat pakai ni..

masalah kak ayu peha ngan punggung besar...bahagian atas kecik molek jer..hehe