Ahad, 14 Mac 2010

MEMASAK KE?

Sekarang ni Dhiya suka betul nyibuk time mama memasak kat dapur.Kalau dulu dia just datang tengok and tanya apa tu, apa ni..tapi sekarang dia nak buat apa yang mama buat.Memang dapur akan bersepah kalau memasak, siapa lagi kalau bukan si kenit tu punya pasal..

tengoklah anak dara tu..tengah menumbuk pun sempat posing...

Tapi bila Dhiya tengah menyibuk tuh, banyak benda dia belajar..antaranya dia dah kenal bawang2, kenal periuk, kuali, ikan bilis, lada, dan sebagainya...

Harap2 Dhiya besar nanti rajin tolong mama kat dapur, bukan masa kecik ni jer nak nyibuk..

1 ulasan:

king nothing berkata...

pesanan dari pakar ; jangan sesekali memasak sambil nyanyi,bimbang bila kawin nnt,dapat jodoh dgn orang tua.hehe.