Selasa, 3 Julai 2012

DHIYA N STITCHES

Entry sebelum ni me ada gitau nak cerita
tentang Dhiya yang jatuh kat sekolah 
Well, teruk jugak kot sebab 
meninggalkan parut seumur hidup..huhu

Dhiya jatuh masa main2 kat sekolah
masa tu mama baru pas makan kat kantin 
then ada budak datang kat mama jerit...
Dhiya jatuh kat Prasekolah..
Memula mama cool lagi, pastu budak tu bagitau 
"Dagu Dhiya berdarah. besar luka dia"
Alamak mama jadi panik, gabra, sedih semua ada

Bila sampai kat prasekolah tu, 
tgk Cikgu Dhiya tgah pegang dagu dhiya
apa agi air mata terus ler mengalir, 
mama dia ni dalam hati penuh bunga..hahahha

Guru besar terus ajak bawak dhiya ke hospital
sampai kat sepital tu, MA kata ni kena jahit
Hadooo, lagi mama gabra..x hengat dah nak amik gambar
time tengah jahit tu pun teringat gak nak amik gambar
tapi sian lak tengok Dhiya menangis2, so mama peluk dia
Kena 3 stitch kat bawah dagu..huhu
So tinggal ler parut kekal selamanya..


Nangis kejap jer...pastu menten x bersalah
puas duk tanya camner jatuh dia xnak cakap
mesti dia wat salah, sebab tu dia x nak cakap..

tengok ler 3 stitches Dhiya
kesian kan? kan>


nota kaki:
Budak2 tengah lasak ni memacam kan?? 
nak marah cikgu pun xleh jugak, bukan dia dapat fokus anak kita jer..huhu

7 ulasan:

MRS. K berkata...

eh eh my sis masa kecik pon kena jahit bawah dagu camni.. kes naik basikal lumba2 ngan kawan.. jatuh atas jalan batu lagi.. huhu.. till now klu pegang bawah dagu die mmg rasa bonjol kesan jahit tu

Nad @ MamaZN berkata...

ksiannye dhiya

mama tisya berkata...

aduhai ngerinye tgk..smoga dhiya cpt baik

eima berkata...

kesian nye ....
seb baik bwh dagu .. tak de prasan sgt bila besar nanti ... tak jatuh la hantaran hehehe

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) berkata...

anak ila yg 3 tahun tue baru jatuh bdarah kepala haiiiiii

mamalieyna berkata...

aduhai siannye dhiya.. nnti dh besar tekenang2 peristiwa ni..

azurazimi berkata...

Eiii takutnye anty tgk. Ngeri.. Kalo kena kat Taufiq mesti i pun gabra cam u jgk. Rajin-rajin sapu cream bagi hilang parut.