Isnin, 16 Julai 2012

TEMASYA SUKAN TAHUNAN, ADA VVIP DATANG

Lalalalaala...arini sekolah kami cuti sebab sukan semalam
Seronok giler..ini pengalaman pertama me join sukan tahunan
bukan sebagai murid, tetapi sebagai parent dan kakitangan
menarikkan, kena buat tarikh hari ini dalam sejarah tu...

Apa yg menarik tentang Sukan Tahunan sekolah kami ialah;
Walaupun sekolah kami sekolah kampung,
Murid2 pun x ramai, (lebih beberapa orang jer nak termasuk senarai SKM)
(SKM= Sekolah Kurang murid)
Dengan segala kelengkapan yang langsung tidak mencukupi
tapi kami amat-amat berbangga dan berbesar hati bila..............................


Dato Sri Liow Tiong Lai, Menteri Kesihatan Malaysia
 sudi datang merasmikan sukan kami dan memeriahkan suasana




Beramah mesra dengan penduduk dan AJK

Dato Sri bukan saja sudi merasmikan sukan
malah sudi menyampaikan hadiah kepada pemenang, makan2 bersama kami
dan yang paling kami terharu, Dato Sri sudi tukar baju pakai baju sukan kami
*Gambar Dato Sri sampaikan hadiah x dapat snap ler, 
sebab mama bertugas bahagian catatan dan markah..
time tu ada acara tengah dijalankan..nak meriki pada orang lain malas ler lak



 Antara Gambar umah sukan...
seronok tengok ibubapa bertungkus-lumus menghias rumah
rumah sukan, memang kami serahkan pada ibubapa utk hiaskan
nnti len entry cerita pasal umah2 dihias cantik ni


 Dhiya dengan kawan baik dia


Dhiya sibuk tolong hias rumah gak..hehe



 Acara rebut kerusi guru dan kakitangan..
Me dapat juara, x tahan tu
Abis semua orang me tolak jatuh..huwahuwaa



 Rumah Merah Juara keseluruhan
Time ni Dato Sri Liow Tiong Lai dah balik
dia ada mesyuarat penting, xleh tunggu semua game abis
Acara Kemuncak...Rebut gula-gula..
Yang paling x tahan, ada jugak acara rebut gula-gula untuk parent.
sajer suka-suka


Walaupun secara dasarnya kami serba kekurangan..
tapi kami sangat enjoy dengan sukan ni,
Atleast semuanya berjalan sempurna, xder masam-masam muka
xder gaduh-gaduh, dan kami sangat hepi...Ukhuwah antara kami semakin erat.
Pendek kata macam lagu wonderpet tu..
'kami x besar dan kami x kuat, bila bekerjasama semua jadi mudah




* Paling best ayat ucapan Dato Sri ialah:
Walaupun pada hari ini, anak-anak ada yang berlari tanpa kasut, dengan fasiliti yang serba kurang, 
tapi siapa tahu ada antara mereka ini nnti, berlari di trek kejohanan antarabangsa dan dunia, dengan bangga 
mengibar bendera Malaysia..
(Saya Sokong!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)






Nota kaki:
Muka sunburn giler akibat sukan semalam....berbelang macam zebra dah..haha

6 ulasan:

mama rifQy berkata...

haiiii eily!!!!!!!!!!!!!!!! lama x datang siniii....

mmg best kan kalo ade hari sukan..excited!!!

nieda berkata...

dah lama x join sukaneka..environment sekolah hijau je, terasa nyaman

MRS. K berkata...

Suka baca cite eily ni. Nampak cam dah biasakan diri kt sana. Hepy for u laling

LYAfrina berkata...

wah..seronok bila ada vvip y sudi turun padang meraikan temasya sukan bersama

dyea irdina berkata...

EII SONOK NYA TGK GAMBA TU TINGAAT ZAMN2 SEKOLAH DULU..NAK2 PART HIAS RUMAH SUKAN..BEST GILER..

Anje a.k.a Mama_Balqis berkata...

wah bestnya temasya sukan siap ada VVIP lagik