Isnin, 9 Julai 2012

ENTRI BENGANG

Entry kali ni entry bengang
Bengang dengan tailor yg ntah aper2 ntah
Saki hati tau...rosak baju i jadinya.
Me menangis macam budak kecik bila sampai baju ni kat tangan
baju ni my mom yg tolong amik kat tailor then pos ke me
Upahnya yaaa ampunnnn mahal tau..sekali ganda rege kain



Dua pasang baju me yang hancusss dibuatnya






Kain baju ni me sayang sangat2...
en hubby yg pilihkan untuk me...agak mahal ker regenya bagi me yg x berapa kaya nih
Kain jenis Chiffon..
Me buat kurung moden tapi bila dah siap jadi macam jubah
Dah ler tu...me suh dia letak lining tapi x letak pun

Nampak x tangan me tu????
Kalau nak pakai jugak kena pakai inner ler nampaknya..
Tapi tetap xleh pakai, kalau pakai jugak macam me pinjam baju orang lak 
sedihnya...ni baju hubby bagi 




yang ni plak me ngandung 9 bulan pun boleh pakai tau
me x tau ler naper bleh besar dabak gini
kalau yea pun nak perli me x payah le malampau sangat
Memang ini 1st n last me antor kat tailor ni


Payah benor nak jumpa tailor sekarang ni
Nak cite 1 pengalaman me ngan tailor tau..
Kedai tailor ni agak gah jugak ler kat 1 pusat membelibelah area subang jaya
Me antor baju sambut menantu masa tu..
Me siap bagi design, siap bagi batu2 yg me nak dia tampal kat baju tu..
Upah dia.....dua kali ganda rege kain lace me tu tau..
Tapi bila time nak amik tu, tengok baju me tu me menangis macam budak2 tau
Memang me terduduk kat kedai tu, pastu nangis teresak-esak
Baju me nak sambut nantu tu...huhuhu
Tapinya me ni jenis x pandai gaduh ngan orang kan, x terpikir nak mintak ganti rugi
memang 3hari 3 malam jugak me nangis..

Last2 me jahit sendiri segala manik, segala batu...
Yang ag best, wife kawan hubby pn hantar kat situ baju raya
tapi baju dia rosak teruk...bayangkan dia bersaiz L
tapi bajunya jadi size S...dia mintak ganti rugi baju ngan harga kain skali.


Nota kaki:
Uginya rasa x balajar menjahit dulu, tapinya tangan me ni keras betul bab2 kesenian macam ni. huhu
kureng sket bakatnya..hahaha

12 ulasan:

MRS. K berkata...

cian eily.. cantik baju rerama tu

cik chinta berkata...

sygnye, kain buterfly tu cntik btul. mmg ssh sjg nk jupe tailor yg pandai jahit btul2. sme nk amik untung aje.

KhaiRin : anies berkata...

ni agk nyer kes main jahit jer.yelah tempahan da byk...dia main lenyek je

azurazimi berkata...

Sabar li, i pun byk jgk baju yg tak puas hati dgn tailor ni. Sampai i cakap kat diri sendiri pasni tak nak beli kain dah, nak beli baju yang ready made jer. Baju ready made meme susah cari saiz tp skrg dah byk choice lagipun dapat murah dari yang kita beli kain + upah.

amirah berkata...

lahai ...ni yng terasa nak belajar menjahit ni kan eily...kalau rosak pun sendiri yg rosakkan...ermm...tuntut la gantirugi eily..tkpun mintak dia perbetulkan balik

mama tisya berkata...

agaknye die amik ukuran org lain kot..mmg sakit ati kalo jd camni..dh la kain kita syg bila jd baju rupanye tk spt yg diimpikn..ptt mintak ganti rugi

eima berkata...

call marah je tailor tu .. biar la tak dpt ganti balik bj ngan ganti rugi tp hati sedikit puas ....

Imaan09 berkata...

sabo sis.. baju tu xpayah pakai, gantung kt hanger pun dah bleh nampak kerosakannya, dia tetukar ukuran baju ngan org lain kut..sabo..

...sWeeT uMi... berkata...

Cantek corak tu tapi umi tumpang simpati ye...hurmmm umi pun dlm situasi cari tailor...susah kan nak dpt tailor yg sesuai ngan kiter huhuhu...

Nad @ MamaZN berkata...

biase ke tak anto kat tailor ni?
nape la wat keje tak semenggah camni
amik order kemain
tp hasil tak memuaskan
komplen la..
eily kasik baju contoh atau kasik ukuran badan?

wan nurul hezrina berkata...

alahai kesiannya...kenapa ek diaorg jait mcm2?tak patut..sbb tuh takut kan nak amik upah2..

MrS. F!zA berkata...

kita pon pnh kena gitu eily..tkleh ke htr suh dia btulkan?