Rabu, 11 Julai 2012

HALAL KE TIDAK NIH????

U oll mesti pernah makan megi
x kira ler brand aper pun kan???
Maggi, Mamee. Pama, Cintan dan berbagai ag

Ni nak citer, ritu me nak makan bihun sup mamee ni
kalau malas datang tu mamee jer la kan..
Then masa nak masak tu terperasan sesuatu..
Cuba u oll tengok..

Mamee bihun sup perisa ayam

Memang xder aper yang pelik
Xder aper pun yg janggal atau meragukan
Tapi keraguan timbul bila tengok nih....

 apa yg u oll perasan?????

Halal kat perencah tu, halal yg x diiktiraf ler, xtau pun halal dari maner, 
kalau ada tulis halal from organisasi maner tu xder ler kita takut sangat,
at least ada jugak pihak2 yang nak tanggung pemberian halal tu
kan selalu dia tulis ' Ditanggung Halal'..
maksudnya kalau ler x halal, dosa tu mereka tanggung jugak

Me jadi was2 terus check megi lain yg ada dlm simpanan

Sama jer hokeh..
Megi punyer langsung xder, pama pun xder..


Kesimpulannya, mama jadi was2 nak makan 
Apa pandangan dan pendapat u oll??? 
cer komen skit, sharing is caring...............


Nota kaki:
Teringat pesan ustaz, kalau kita dah was2, jadi xleh makan dah.
kalau kita makan jugak dalam keadaan was2 tu...sendiri ler pikir

6 ulasan:

Sidratul Muntaha berkata...

haah yer.
baru perasan
tapi haku jrg mkn maggi dah
unless betul2 kemaruk..
klu gitu,ko buat rencah sup simple2 la.
mee dia still boleh pakai lagi.

mrs.ecam berkata...

alamak
x pnah check la....salu men bukak perencah terus msk lam piuk jek....huuuuuuuuuuu

KhaiRin : anies berkata...

sy cuma makan maggi kari je since dulu smpi la ni.. so x tau psl jenama yg lain.. tp kalu was2 better jgn mkn.. syaitan kn suka kalau kita rs was2 ni

mama tisya berkata...

kalo dh was2 tkyh mkn

dyea irdina berkata...

kita makan megi je sjk dr dulu....skrng br berjinak ngan mie sedap...

...sWeeT uMi... berkata...

btul tu ...kalau dah rasa was-was mmg dah tak leh mkn...hurmmm slalu beli tak pernah lak terperasan benda ni huhuhu