Khamis, 12 Julai 2012

SUDAH DAPAT GADING BERTUAH, TANDUK TIDAK BERGUNA LAGI

ohhh..itu bukan motor kami yea..motor saper ntah, x ingat nak blur no plate
xperla..glamer sekali sekala


ishhkkk..issskkk kesian betul kan???
Kalau masa me muda remaja dulu
zaman it x berapa nak canggih tu, zaman henpon pun besar dabak
dah ler besorrr mahal lak tu,
pendek kata sapa pakai enpon time tu memang kaya tahap gaban ler
Zaman2 tu....menda alah ni ler benda paling kaya
Jadi tabung paling besorrrrr..
mana x nyer, kalau ada 10 orang beratur pun sanggup ag jadi yang ke11..haha
pastu mula ler bengang jer yg orang yang bergayut lama2 tu
Tambahan plak yang jenis pandai2 curi line tu kan..
memang bergayut ngan aweks x hengat ada 10 orang lagi kat belakang

Time tu duit syiling amat berharga hokeh
sayang wooo nak belanja duit syiling beli air ke cekelat ker
memang menabung untuk tabung yang 1 ni..(public phone)
tapi bebudak sekarang ni, duit syiling x berharga langsung
kalau ada ler tercicir kat maner2 xder orang pedulipun

Akhirnya si Public Phone menerima ler nasib sebegini..huhu
sedih menengoknya..
Betul ler kata peribahasa:
Sudah dapat iphone mahal, gagang berwayar tidak berguna ag
Eh....sudah tukar sekarang ek???

* yang "Menampar Poster" tu pun......bingai jugak, kalau dah terbaring macam tu saper lah yang nak menengoknyer...kalau zaman dolu2 memang laku ler kalau tampal kat public phone..
sekarang maner ada orang nengok

Nota kaki:
Lagi satu benda yang kaya jugak zaman xder seven eleben dulu ialah
mesin air gedegang..hehe...

6 ulasan:

azurazimi berkata...

wei aku teringat kat pizah yg kuat gayut dulu2 ms kat UiTM.. what a sweet memories.. lagilah masa ada tepon free, ext bilik ke bilik semua gayut xhengat..

etiey.com berkata...

sekarang dah jarang jumpa public phone ni kan? dulu bersepah-sepah tepi jalan

amirah berkata...

huhuhu...mmng memori sungguhla..

Liza Razak berkata...

malang betul nasib public phone tu..huhu

mamalieyna berkata...

aduhai..siannye dia.. terkenang zaman dedulu la pulok..ihiks..mulalah terasa tua..hukhuk.. =P

Monahiryanti berkata...

air gedegang kat luar bilik dorm kita masa uitm dulu sangat best kan elly? haha.. terbaekk!! pukul 2 pagi kita menggagau carik duit syiling nak beli air gedegang..