Jumaat, 3 September 2010

KERANA SEDIH DAN SEBAK AKU TERKEDU DAN TERLALAI, NASI PUN HANGIT

First time kot tajuk panjang berjela camni.

Dah lama x jengah blog Alanna
bukan xnak jenguk tapi selalunya mama x dapat menahan sebak dan air mata membaca kisah kesedihan dady dan mummy Alanna...
x tertahan membaca tiap2 bait tulisan dady dan mummy Alanna..sangat menusuk ke hati kecik mama
Tapi rasa ingin tahu dan ingin terus medalami jiwa dan rasa mereka tetap ada
Tadi mama kuatkan semangat..mama baca blog
pada awalnya mama pikir, "ala...kejap jer..baca entry terkini jer"
so sebelum tu mama letak bubur utk Dhiya kat atas dapur..(malas nak guna slow cooker, lambat sangat)
nak masak bubur kena la air banyakkan
so pada perhitungan mama, sempat ler mama baca entry tuh
Tapi bila baca entry terkini jer x best plak bila x tertinggal cerita
mula tengok entry sebelum2 tu..
sebak pun datang, air mata mula bergenang....pastu terus menitis..huhu

Mama dah dikuasai emosi....
X dapat mama tahan sebak mama
tapi hati tetap gagah perhabiskan setiap nukilan dady dan mummy Alanna...





SUDAHNYA????

Ada bunyi bising2 kat dapur..ketik..tik...tik...tak..tak..taktaktakatak..
Mama laung kat Dhiya yg men depan TV
"Dhiya men aper tu?? ketuk aper tu???"

then Dhiya jawab
"Mama, apor...apor" yg bawak maksud dapur

 ni mr.goog nyer pic
mama nyer x jadi gini ag

OMG...my bubur dah kering..huhuhu..seb bek x sempat hangus 
dan seb bek time tu papa x balik ag
Kalau x mau mama di cop BLOGGER TEGAR

X perasan masa berlalu menghayati hati dan perasan parent Alanna..

Semoga Roh adik Alanna sentiasa dirahmati Ilahi
Kepada parent arwah adik Alanna....bersabar yea, setiap dugaan pasti ada hikmah dari Allah.



nota kaki:
kekadang terpikir, sekuat maner mama kalau diduga begitu..huhu

1 ulasan:

Diyana Zulkifli berkata...

tak nk pk.jgn pk..takut nak pikirrr...huhu.