Rabu, 1 September 2010

SHOEAHOLIC...

Ada ker istilah tu ek? Mama jer yg guna kot..suka2 merosakkan bahasa. Kali ni nak citer tentang tabiat x baik mama..xceli bukan tabiat x baik tapi sebahagian dari hobi kot. Tambahan nak rya ni best bercerita tentang kasut. Kasut raya katanya...Dapat ler korang skit2 idea nak beli kasut

Bagi u oll yg kerja, x heran ler kalau ada koleksi kasut kan? Dulu masa mama kerja, memang tiap2 bulan ader jer budget utk kasut. Maklum ler g opis ngan kasut baru ag ler bersemangat..hahaha..tapi kan kebanyakan kasut time kerja dulu ada yg dah hancussss..mama kan berjalan kaki ke tempat kerja..cepat ler haus kasut tu.

Tapi sejak jadi surirumah ni, hobi membeli kasut masih tidak dapat dielakkan. hahah..papa pulak asyik memberi dorongan jer. Kalau muka mama sebek jer, moody jer maka papa akan ajak soping kasut..hahaha..dasyat tuh..suami yg amat prihatin dan memahami ( bodek kuat skit, dpat kasut ag nnti..hahaha)


Intai almari ksut sebelah kiri dulu

then sebelah kanan


isi kandungannnya????









Mama punya sahaja..ok...
ni semua yg beroperasi ye, yg xleh pakai dah derma, yg rosak dah buang..
Ada yg itam2 skit tu, mesti dah tua dah umur dia..haha

Antara banyak2 tu, yg ni paling kerap mama pakai...
Ksut CArlo Rino
Sangan comfortable

Yg ni antara terlatest...
Brand Summit.
Sekarang sangat suka brand ni sebab semua koleksinya sangat cantik dan sweet

2 pasang from carlo rino...
kotak kuning tu pinjam hawkeye sebab kotaknya rosak

Koleksi dari vincci

Cleef and Gisa dari JUSCO

Antara kasut mahal yg pernah ada..LEWRE
masa beli ni harga pas discount ialah RM199..huhu
tapi baru 2,3 kali pakai...dah 3 tahun dah umur dia.


 Itulah antara koleksi mama..
Ada orang giler kumpul beg tangan kan? Mama x obses sangat ngan beg tangan
setakat ni ada 4 jer handbag...
tu pun yg kerap pakai 2 jer
raya tahun ni, mama x request pun beg tangan ngan papa..
tapi maner ler tau papa nak bagi adiah kan? hehe

Tapikan...ada 1 ag kasut yg mama suka sangat tapi x dapat ag
Kasut clark ni hah..
sajer jer bagitau kat sini
manerlah tau papa dapat idea nak bagi hadiah aper kat mama besday ker, anny ker tahun depan..hahaha
(harap2 papa baca yer entry ni).



Tapi kan ada  1 ag yg lagiiiiiii  best.....















Koleksi yg ni.....




hahahaaaa...
Like mama like doter kan??????
tu blum termasuk yg ada dalam kete ag yer..




Nota kaki:
Ada ker yg korang berkenan? bagitau ler..mama jual separuh harga...wakakakah

10 ulasan:

MrS. F!zA berkata...

wakakakaka like mother like doter.. banyak nau kasut.. huuhuu leh buka kedai bundle jual kasut terpakai.. hehehe

Diyana Zulkifli berkata...

keh keh.byknye kasut eily!diyana ada 3 psg je kasut terkini utk pegi skolah.damia pny bykla..haha

mamalieyna berkata...

waaa manyaknyee...saiz apa nih?..lawa2 sume..kalau jual pun sure laku ni..^_^

ish2 like mama like doter yee..sama pnjg deretnya..hehe..

Mama Hanim berkata...

wah2 byknya koleksi eily n dhia.. btul tu like mother like doter la cmtu..hehe..

Damia Aleesya & Damia Ayunie berkata...

ayu selalunya yg mahal2 tu pakai sekali 2 jer...yg murah2 tu (maksudnya standard price 49 - 79) tu lah yg selalu pakai...

suka beli sembonia ngan bata...

nabilah_2908 berkata...

hahaha..betul la tu..lime mama like doter.. ;)

sy lk susah sikit nk cari kasut..kalau ada pun..mcm tak sesuai...kaki besar gedabak macam giant..huhu..

sy lebih suka beli baju..tiap2 bulan sure ada baju baru...(^_^)




jom ke APA KATA HATI pulak,
29 OGOS YANG LEPAS

BIONIC WOMEN berkata...

mrs.fiza:
tu lah, papa penah kata kalau total sumer kasut ni, bleh beli kedai kasut tu..hahaha..melampau kan?

Diyana:
Hobi ler Diyana...nak wat camner..

mamalieyna...
size 7..ada gak yg size 6..yg tu masa belum beranak..skang kaki dah kembang..hehe

mama hanim:
Dhiya pun skang kalau g mall, tang kedai kasut dia mesti benti dan cakap..jom mama..hahaha

ibu damia:
betul tu...sebab tu jarang beli kasut mahal..sayang nak pakai.hehe..kasut around rm50 tu sebenarnya sangat flexibel buat lasak..

nabilah:
adik saya plak susah cari kasut sebab kaki terlalu kecik, dia pakai size 4..tu pun ader pattern yg besau ugek ngan dia..haha..salu suh dia beli kasut budak yg siza besau sekali..mesti muat.

mama rifQy berkata...

Banyaknyerr kasut!!Adoiiii

aS_c0mei berkata...

kuikui.pompuan dengan kasut mmg kawan baik!!!haku ni pon dok tahan nafsu jeee.dah la kat sini kasut branded murah.kasut vincci mahal....tak pakai vincci la kat sini nampaknya.hahahhaha...

BIONIC WOMEN berkata...

as;
sejak akhir2 ni aku macam x beberapa minat vincci ler..design dia semakin ntah aper2 then yg banyak adelah kasut tinggi lampai..huhuhu
zaman2 kita sek dulu design kst cantik2 kan? masa tu ken men ag berangan kalu lah aku dapat duit banyak...hahahha