Isnin, 27 September 2010

MY FIRST HANDMADE FROM MY ROCK HAND

*ROCK itu membawa maksud batu yea kengkawan
bukan ROCK yeah..yeah...Bandi Amuk tuh!

Hari ni dalam sejarah, pertama kalinya berjaya menggubah bunga sendiri..
huhu..terasa bangga tahap gaban...Wakata..wakata...(teringat lagu gaban)

Betul beb...jangan x percaya..rock hand yg keras lagi x berseni ni dah pandai gubah bunga.
Papa siap tanya lagi.."sejak bila plak awak ni pandai gubah2 nih"
dengan bangganya menjawab "sejak jadi surirumah berjaya"

 Ni lah hasilnya..
cantik x? cantik x?
Walaupun ada yg x balance sana sini..
tapi menggubah bunga itukan satu cabang seni..
seni x semestinya selari..kan?kan?

 Pandangan dari atas..
 boleh la nak bangga ngan percubaan pertama ni 
tnpa guide, tanpa pengalaman..men terjah jer ni
Ehhh..betul wat sendiri tau..
(perasan jerrr..;nyampah!!!!!)

Tapikan, seyes x ingat nak snap gambar2 bunga yg belum dihias

  Tapi ada gambar ni sebagai bukti tau
 (sebenarnya...masih x percaya boleh gubah)

 Akhirnya letak kat sini
Mulaa2 ni, sebab ada x balance sini sana
so letak ler kat bawah2 dulu

Sebenarnya, x pernah pun terpikir nak gubah bunga
sebab sedia maklum tangan mama ni, keras macam besei, x berseni langsung
Tapi semalam gi Mydin tengok bunga murah2 jer (bunga setangkai RM1.70 jer)
Total semua tu termasuk bekas ad la dalam RM20 jer
Tapi bunga yg siap gubah harganya sure RM5o keatas...
(tu yg asyik x jadi nak membeli tuh)

 Mula2 kan nak gubah dalam bekas ni
(bekas hantaran mama kawin dulu)
konon2nya bunga tu ngadap ke luar bakul nih..
tapi bunga x berapa nak cukup..hehehe


 REview skit hasil tangan sendri..
Cantik kan???
Nampak ler seri skit meja tuh




Nota kaki:
Masih dalam mood bangga dan suka...(tangan mama ni keras ooo...menjahit, menyulam..atau aper yg seangkatan ngannya semua x menjadi termasuk ler berkebun..
*teringat mak mama jenuh dah ngajar mama mengayam ketupat, tapi x pandai2..keras tahap batu tangan..hehe

8 ulasan:

MrS. F!zA berkata...

fuhh ondainya..kita try gubah hancus!! mmg tak berseni tgn.. hehehe

kerusi tu kalo dicat putih lg meletopp... oppps.. sebab tnmpk kt kedai sebijik tu tp diorg cat putih.. lawa giler..tringin pon ada.. hehehe

BIONIC WOMEN berkata...

Mrs.Fiza:
kalau umah bertema inggeris mesti cantik kusi tu putih..tapi x masuk plak ngan frame tu..hehehe..
umah kajaan fiza..nak cat beria pun xleh.
x sabarnya nak rumah sendiri

nabilah_2908 berkata...

eh...ok la tu..cantik juga gubahan bunga..

lagi cantik kalau bungan tu di letakkan di atas..bukan kt bawah..sure lagi berseri.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
SEANDAINYA

BIONIC WOMEN berkata...

nabilah:
malu ler..nnti pasni gubah yg len plak untuk letak kat atas..

mamaaerish@eb berkata...

sbg ank seni, eb sudi memuji... mmg cantek sbb mmg gubhn x perlu simetri... ;p.... chewah2... mandai2 jer... kih3

Diyana Zulkifli berkata...

diyannye tngn lagi keras wooo..har har.okl atu eily.cantik what cubaan pertama pn..:).

BIONIC WOMEN berkata...

eb:
time kasih....
kalau eb sebagai anak seni dah kata cantik, nampaknya boleh ler wat lagi pasni..hahahha

BIONIC WOMEN berkata...

Diyana:
kira syukur kali la menjadi diyana..
sebelum2 ni kalau kerja bab seni ni mesti failed ler..