Jumaat, 3 September 2010

READY TO BALIK KAMPUNG

Dah siap packing semua barang...hatiku amat girang...fikiran lapang....
x sabarnya nak pulang beraya....

Beg gedabak ini sudah ready to masuk kereta

barang2 keperluan juga dah sedia
Oh ya..kotak hadiah itu adalah hadiah untuk mak saya..
Birthday mak tahun ni, insyallah jatuh pada hari raya..
sooooo..sesangat bermakna raya tahun ini..selain beraya di kampung sendiri + sambut besday mak
beg ijau tu utk aki Dhiya..birthdaynya jatuh semalam

Aper kandungan beg gedabak???
Kompom ler yg ada kat KERANAMU RAYA


dan keperluan serta pakaian harian

 toiletries

Mini First Aid kit...

Kandungannya:
Minyak mestika - for kembung perut
Calamine lotion
for rashes, panas2 ni kan, dhiya cepat kena rashes
Panadol syrup- demam
Chlromine- ubat selsema
bye2 fever-demam
travocort cream- rashes or insect bites
voren supp- demam
teck aun pills- ni penting time raya2 ni maner a tau salah makan
ponstan- utk papa sakit gigi

dan jgn lupa vit C utk anak anda
musim skang ni, ujan then panas then ujan smula then panas ag
cepat ler bebudak demam
pastu raya ni ramai2 berkumpul takut ade yg bawak virus..hahaha

Mama slalu bawak ubat2 ni balik kampung, maner a tau tiba2 anak sakit berubah cuaca
Lagipun kampung mama jauh skit ngan Klinik, setakat kinik desa tu ader a
Lagipun kawasan kampung tu, klinik semuanya melayu punyer...
so kmungkinan utk tutup di musim raya ni adalah besar





Nota kaki:
Dah order macam2 juadah ngan mak kat kampung, tapi sebenarnya nak balik mayb ahad or isnin...nak ronda2 ag..hahahha

9 ulasan:

Damia Aleesya & Damia Ayunie berkata...

aikk...tadi rasa dah komen..sekali leh error lak..

perghhh...sgt2 jeles ok...org lain dok keje2 lagi ni..dia dah siap packing...ni yg ayu pun tak sabar nak packing jugak ni...aishhh tak leh jadi ni...

balik kelate pulok ko??

BIONIC WOMEN berkata...

Balik klate mungkin raya ke 3 or 4..
2 minggu cuti ni kak ayu...hahaha

MrS. F!zA berkata...

yehhhhaAaa kita idok la packing awl..packing2 awl pon hari nk blk tu leh tmbh2 lg..sikit nau brg bwk blk..kami ni kalo balik smpai tk muat bonet.siap buh kt seat dpn..ntah apa la yg dibwk..heran sgguh.

Nieza Ishak berkata...

uwaaaaaaaa ... awainya nak balik. jelesssss hokeyyy

**kad raya tak smp lagi ker?

MRS. K berkata...

wahh... complete semua ada!

kite blom packing lagi.. barang pon bawak yang perlu jer...

BIONIC WOMEN berkata...

Mrs Fiza:
Balik raya umah mak sendiri, baju2 n kelengkapan sumer dah ada kat sana..tu yg skit tuh..tapi tulum masuk kasut2 n bekas2 susu...tapi xder a sampai penuh bonet..
fiza bwk balik aper???/hehehe

Nieza:
Jangan a jeles..hehhehe
saya ni surirumah,cik abang tu cikgu, kompom ler bleh cuti 2 minggu..hahaha

kad raya x sampai ag...arini kot..hehe tq yer kak

Mama Hanim berkata...

perhh.. bestnya eily dh nk blk kg tu..jeles btul la gini..huhu..

x packing apa lg, nk blk jugak..

aS_c0mei berkata...

aku ni lagi berpuluh2 hari nak balik m'sia.aku dah rasa nak packing!!ya Allah,tak sabar nye nak balikkkkk!!

jelessss nye kat koooo!anyway,selamat berhari raya nnt.semoga selamat sampai.

BIONIC WOMEN berkata...

Mrs.k:
tu la...yg tu fiza kata skit ag tuh..hahaha
semua complete sebab klinik jauh ngan umah...kalau balik klate xper, klinik dekat jer

Mama hanim:
bila kelik klate?
lusa baru nak gerak..packing awal2..hehe

as:
Packing jer..aper susah..hahhaa
selamat pulang sahabatku..jangan lupa buah tangan utk aku.
nak gak merasa hadiah dari Qatar..