Selasa, 21 September 2010

TOKEK a.k.a CICAK GERGASI YG BERHARGA

Orang duk hangat bercerita tentang raya mama plak sibuk nak cerita tentang cicak kan? apela mama ni..

Tadi mama jenguk blog chekgu naman..katanya nuff dia bergerak pantas di hari raya walaupun tanpa entry terkini..semuanya gara2 cicak ini..hahaha..pastu mama teringin plak nak check nuff mama...eh..mama mengalami situasi yg sama gara2 entry CICAK BESAR HARGA BERJUTA

Tapi kan ni mama nak cerita......cicak ni banyak betul bermaharajalela kat rumah nenek...x percaya?????
silalah tengok gambar yg diambil beberapa hari sebelum raya ni...

Ni baby tokek yg terlekat kat getah..
nenek kata x tahan banyak sangat cicak..
tapi kami xder rezeki nak tengok yg besar2 
my mom kata sebelum ni pernah dapat 12 ekor..besar ag pada ni tau

tapi nampak jer kecik kan?????
cuba tengok gambar ni

bandingkan ngan cicak biasa sebelah tu?
tokek ni susah nak mampus tau...
kalau terkena getah tu..maunya seminggu duk situ x mampus ag..
kekadang tokek yg lain datang makan,,

getah yg kat dapur tu...badan tokek tu tinggal separuh jer..yg lain makan..

kalau getah ni letak blakang almari atau perabut lam2 kat rumah tu mesti dapat yg besar.

Nota kaki:
kenapa kami sekuarga x der ilham nak jual pun tokek ni???/ ntah lerrrrr....bagi kami macam cicak bese jer..hehe..sebab dah terbiasa dengan kehadirannya dari kecik ag

6 ulasan:

Damia Aleesya & Damia Ayunie berkata...

huaaa...kalau ayu tgk tokek ni....mau melopat lari sambil menjerit ni..hehe...

blog ni ader virus lah....nak bukak susah..ni pun ayu main semberono jer bukak ni...mati ler kalau kena virus lagi..blog ayu pun kena gak, tapi ayu dah remove blog penyebab virus tu..hehe

BIONIC WOMEN berkata...

aik..tadi dah scan virus online..blog ni bersih..huhuu..blog maner ni ek yg bawak unsur x baik ni..hehehe..

kak ayu...getah cicak tu lekat kat dinding..tinggi, tu yg gambar nampak jauh tu

Mama Hanim berkata...

huhu..besar giler tokek tu..

BIONIC WOMEN berkata...

mama hanim:
tu yg baby jer mama hanim..kalau yg besar x lekat ngan getah tu..tapi getah tu kuat jugak, tikus pun lekat tau...
tokek yg mata merah pun ada kat rumah ni

Diyana Zulkifli berkata...

naper tk tngkap je eily bw balik.income lebih tu..hehe.

huhu.dok dgr gak kecoh2 psl malware,spam bagai kat blog.yg dok tggl komen berderet2 kat shoutbox tu ntah sape2 tu..spam la tu ek?diyana tk pnh klik pun derang,sbb rs cam itu mcm bkn org.huh

BIONIC WOMEN berkata...

diyana:
kalau jumpa yg besar harus dijual..haha..ritu ada gak org atar emel..suh contact dia.nak beli agaknya..entah ler..mak kata macam geli jer nak guna duit jual cicak..hahahaha...