Jumaat, 3 September 2010

SEMUANYA DITAMBAH OAT

Dah lama mama x wat entry masak memasak..
naper agaknya ek????
Jawapannya ialah...mama x masak..hahhaa
Seyes tau..sejak tokma balik kampung aritu, boleh kira ngan jari berapa kali jer mama masak utk berbuka
Papa yg x bagi mama masak...katanya sepanjang tokma xder ni ler mama nak ileks
dan nak pulun makan luar abis abisan...hehe
Time kasih kandaku kerana amat memahami dan sporting

Tapi kelmarin mama ada ler wat juadah skit...
skit2 jer x hebat pun..

 Cekodok pisang + oat
Sedap ker?
Try ler..heheh

Pisang goreng bersalut oat
crunchy2 tau
Ni request dari Dhiya nak makan pisang goreng
Budak kecik tu dah pandai request itu ini tau..

MOTIF SEMUANYA ADA OAT????
Mama nak perabis oat kat rumah ni..kan nak balik beraya 2 minggu
Oat kalau simpan lama2 rasa dia x sedap

itulah sebabnya terciptanya resepi pakai hentam itu..hahaha

so berbuka ngan cekodok, pisang goreng
(cekodok tu makan sambil tengok tv....layan jerrrr, x sedar pun abis. hahahah)
tepung pelita dan murtabak papa bli kat param

 Papa makan nasi kukus
Orang kata nasi kukus kat USJ 1 tu hebat sangat tapi bila beli xderla sedap maner pun
Ayam dia pun kecik jer
Mase duk Damansara Damai dulu, Nasi kukus Azizah tu sedap sesangat
ayam potong 4 tu haaa...
siap ader pajeri nenas..
Memang mabeles a nasi kukus tu...


Semalam berbuka ngan Pizza jer..online ordering.
Hari ni xtau ag..mama hari2 offer papa nak masak
tapi papa xnak bagi mama masak



Nota kaki:
xtau nak makan aper ler berbuka arini.....

4 ulasan:

amirah berkata...

hai mama dhiya..selamat berkenalan..saya pun tak de idea dah nak makan apa untuk berbuka nanti..rasa macam nak makan luar je harini..

BIONIC WOMEN berkata...

hai amirah....tq yer sudi datang sini...
xder idea ni..nak terjah nandos ler arini..

Diyana Zulkifli berkata...

ekeke.eily,diyana pn dah gantung periuk start hr ni.sebab utama brg dapur dah habis,myk tkde.bwg tkde.nak beli pn..alang2 jr,rabu dah nak blk sabah.jadiknya,periuk dah kena gantunglah!haha

BIONIC WOMEN berkata...

oooo..beraya kat sabah yer..nnti bawak balik cenderamata utk kita ek...