Rabu, 13 Oktober 2010

ADA SALAH PAHAM KOT?

U oll ingat x aritu mama ada wat entry pasal kabinet dapur mama yg dah nak tercabut tuh

then ada ler hamba Allah ni komen tanpa nama kat comment mama
comment dia tu berbunyi seperti berikut

*
*




*




*







Ok...betullah pendapat dia tu. 
Mama x kata salah pun tapi mesti dia kurang paham ngan situasi mama kat sini.
Meh mama jelaskan situasi yg kabur nih...

*Firstly: 
Mama ada bagitau kan...ada maintenance group sedang berkampung kat kuarters nih
Tengok gambar bawah ni ek..



Gambar ni mama amik dari dapur umah mama k...
yesss...mereka berkampung blakang jer umah mama..

Apa kaitannya????
xder aper sajer nak bagitau...hahahah

*Secondly
Ada notis naik kat board, yg berbunyi kalau ada kerosakan boleh report pada nama sekian2 
atau ke pejabat maintenance itu...
so papa Dhiya try ler report aper yg rosak kat rumah ni
(mama nak capture gambar notis tu, tp dah ilang lak..mesti ada budak2 cabut)
tapi jawapan mereka xleh baiki..ok ler..
xder la plak mama naik hangin satu badan kat opis tuh


*Thirdly
Tu blum tengok tandas mama yg licking dari umah atas..
kotor kan...eiii..so saper nak baiki???
xkan mama nak tukar syiling bagai.
(kalau letak gambar kat sini kang jadi isu besar lak..pastu ada plak x lalu makan)

*And last but not least
Mama xder la plak nak salahkan saper2 dalam entry dulu tu
cuma bagitau menda tu xleh baiki.
U oll x rasa kot aper mama rasa...masa mama duk tingkat 5 dulu rumah ok jer
then rasanya mama jaga umah tu ngan ok
then bila pindah bawah (sebab tokma duk skali)
rumah ni truk tau, macam x jaga...banyak menda rosak...so ase macam kurang adil kan???


Ok lah..malas nak emo banyak2..
nnti mama suh papa cari orng baiki kabinet tuh
nnti mama publish yg dah baiki dan kos nyer skali.


Nota kaki:
Slalunya yg bagi komen camni mesti x isi nama kan??? naper ek?
kalau taruk nama senang ler mama nak xplain kat dia. xtahan skali siap kaitkan ngan coway mama tuh...

8 ulasan:

nabilah_2908 berkata...

sy rasakan....

si anon ni..selalu jer mengikuti cerita2 di blog ni..sbb tu dia tahu...

mungkin sengaja nk cari pasal...entah lah..hnya dia jer yg tahu niat sebenar kan..? :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
CERMIN KU RETAK SERIBU

Diyana Zulkifli berkata...

gulp.eily sudah diserang cik anon.its mean,eily dah glemer!!yeh yeh....hehe.

kpd cik anon..amboi.cedapnye bahasa.hmm.yelah.dh umah awak elok,awk diamle.cuba yg kene tu,rumah awak..hmm.blog adalah tempat luahan rasa si pemilik blog.p diyana,lantakla tn blog nak citer psl kucing mati tersepit ka,baru beli penapis air coway ka..dah itu yg die nak citer..kite tumpang baca n tumpang gmbira ..cukupla...:)

dah.diyana plak yg emoo....grrrr

anisalya berkata...

dah ada maintenance kena la panggil. kalau tak apa keje dia orang? goyang kaki? kalau macam tu baik tak payah ada maintenance. seme bayar je. apa daaa....

BIONIC WOMEN berkata...

Nabilah:
mungkinlah kot..terima kasih ler kat dia yg mungkin bertambah nilai nuffnangku..hahaha
tapi sedap jer dia komen kan??

Diyana:
aiiii...time kasih ler kawan2 ku kerana memberi moral support yg baik..
kepada si anon...bacalah luahan emo Diyana itu yea..sama jer aper yg mama nak cakap kat dia..haha


Anisalya:
dah maintenance tu yg suh report kan..kita report ler..agipun sia2 ler dowang berkampung bagai kat sini.kan??kan??

wan nurul hezrina abd halim berkata...

apelah lomen g2.nurulpun org kerajaan n tinggal kt kuarters gk..tapi kalu ada rosak2 kita pttlah ganggu maintainance gk.sb dhtu kera dorg..nnt makn gaji buta plak..dh kalu leaking teruk mmg knalh baiki.tak bapenk cerdik sape yg baik sgt taknak ngadu bila ada kerosakan..dah namapun ada mata mesti sakit dok pdg ari2

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ berkata...

hurmm...mcm2 perangai org... bleh pingsan klu dilayan!

thanks atas nasihat, nanti sy try semula..dl masa kecik2 dah pernah cuba... pastu dia buat blk perangai..makin menjadi2 tau... nak kasi dia mkn sari tah bape kali nak kena gadoh!...

BIONIC WOMEN berkata...

wan nurul hezrina:
kita duk kuarters ni pun bayar kan..bukan duk free, cuma org x nampak kita bayar..
kalau kita sewa rmah kat luar pun, menda gini kita mintak owner yg baiki..same je la..

mama iman:
org boleh berkata aper sahaja..kita yg tau aper berlaku kan? pening nak layan..

Anak2 gitulah..anak saya ni kalau tengok pupu dia sendiri pun muntah, tengok tangan penuh nasi nak muntah..penggeli

nurulazham berkata...

sabo jekla eily...
maybe dia xduduk kuaters..
nurul dulu dok kuaters JKR,
takat yg sikit2 tu, mmg kami baiki sendiri..tapi, kalo dah banyak sangat mende rosak, mmg kami buat aduan lerr... k'jaan kan mmg dah sedia ada bajet utk menten2 kuaters ni kan...heheheh...apa salahnya, bagi keje sikit kat kontraktor kan...bergerak jugak bajet k'jaan tuh...
;)