Isnin, 11 Oktober 2010

MAMA ADA MASALAH BARU, HARAP U OLL DAPAT TOLONG

Mama nak tukar susu Dhiya..
macamaner cara yg terbaik ek???
Dhiya refused susu baru ler...asyik cakap 'cucu ni uwek'..haha

Before this, saper yg ikuti perkembangan susu Dhiya ni mesti tau
betapa susahnya nak bagi Dhiya follow up ngan susu formula..
Dhiya fully breastfeed for 2 years ++..then breastfeed secara terus..(mama x pernah pump pun)
Mula2 dulu sangat susah Dhiya nak terima puting...tapi ok ler selepas mama trained
then time nak terima susu tepung tu..memakan masa berbulan2 utk terima..

Setelah berbagai2 susu mama try, akhirnya Dhiya terima susu Excella Gold (Neslac by Nestle)
Aper rasa susu tu, mama pun x pasti sampai Dhiya minum dari first time beli..



Sekarang Dhiya still minum susu ni, 
tapi lately ni susu tu macam dah semakin kurang di pasaran
bebaru ni g Carrefour langsung xder, g Mydin pun xder kat Tesco ada beberapa kotak jer
mama takut susu tu discontinued, so mama amik keputusan awal utk tukar susu


Mama beli Anmum...tapi Dhiya langsung xmau minum..huhu

Ada sesaper boleh bagi tips???


Nota kaki:
Kekadang susu ni, dowang slowkan pasaran utk naikkan harga kan???
Kalau naik harga mama x kisah sangat, takut discontinued jer...
bukan senang nak bagi Dhiya minum susu..sampai Paed pun pernah nasihatkan mama bagi susu segar jer kat Dhiya..sebab dah macam2 sample dia bagi tapi Dhiya xnak

*sesaper jumpa stok susu excella gold 3+ honey..dangan harga menarik, tolong ler bagitau mama...

9 ulasan:

Wife Mr.Em~Ibu Mr.Aqil berkata...

AnMum 2 kalo bagi Adik Aqil dia suker 2.. Tp langkah 4 ler pulok.. Hehehe Anmum susu feberet Aqil..

BIONIC WOMEN berkata...

ibu aqil:
bli langkah 4 sebab lagi beberapa bulan Dhiya turn 3..so x payah tukar2 ag..tapi Dhiya xnak ler...aisshhh..cerewet anak dara mama ni, ibu oiiii...

MRS. K berkata...

kat kedai ubat cina ada jual tak?

BIONIC WOMEN berkata...

Mrs.K:
kat area USJ ni x banyak kedai ubat, 2,3 kedai yg tengok xder plak susu ni.huhu..susahkan kalau jadi camni..

wan nurul hezrina abd halim berkata...

payahgaknie..kalu tukar jenama selain anmum mcm mana.bg dutchladyker..tak getigk yyg susu tepung.

Momma Mia berkata...

ade cuba mamil gold?
my damia minum tuh.. dulu anmum pun dia reject

nurulazham berkata...

eily try sustagen vanilla..
kebanyakkan budak suka rasa vanilla tu..dulu anak2 nurul masa nak putus BF pun mcm2 susu dia reject, tapi bg sustagen vanilla, diorang accept lak...

BIONIC WOMEN berkata...

wan nurul hezrina:
sebelum ni macam2 dah try..sebut jer jenama aper...
enfagrow, promise gold, dumex, sustagen, mamil gold, pediasure..semua dah try...huhu

mommamia:
sebelum try anmum, dah try mamil gold..langsung xnak.

nurul:
sustagen eily dah try coklat..vanilla x try ag..

BIONIC WOMEN berkata...

time kasih semua yg bagi pandangan...
dulu2, dah try banyak..tapi Dhiya dah semakin besar ni kena wat test n try skali ag ler...
tapi dalam hati berdoa semoga excella tu ada stok seperti biasa..
Xkan ler nestle nyer susu pun discon kan? kompeni besar dan terkenal tu..